Skip to main content

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την τραγωδία στο Άδενδρο

Στη χθεσινή επιχείρηση έλαβαν μέρος 65 πυροσβέστες και 27 οχήματα, ενώ στο σημείο παραμένουν αυτή την ώρα οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Ανακοίνωση για την τραγωδία στο Άδενδρο με τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας εξέδωσε η Πυροσβεστική.

Όπως σημειώνεται, στη χθεσινή επιχείρηση έλαβαν μέρος 65 πυροσβέστες και 27 οχήματα, ενώ στο σημείο παραμένουν αυτή την ώρα οκτώ πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Άμεση κινητοποίηση πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας, στις 21:40 χθες, έπειτα από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Άδενδρο του νομού Θεσσαλονίκης. Κατά την άφιξη των πυροσβεστικών δυνάμεων, από τα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, ανασύρθηκαν δύο (2) θανάσιμα τραυματισμένα άτομα, απεγκλωβίστηκαν επτά (7) τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ διασώθηκε μεγάλος αριθμός επιβαινόντων. Στην επιχείρηση διάσωσης έλαβαν μέρος 65 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 27 οχήματα και ένας διασωστικός σκύλος από Υπηρεσίες του νομού Θεσσαλονίκης και των όμορων νομών, οι οποίες τέθηκαν σε επιφυλακή.

Οι έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένα άτομα συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ στον τόπο του συμβάντος παραμένουν οκτώ (8) πυροσβέστες με τρία οχήματα».