Skip to main content

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στην Κατερίνη

Τρεις νεκροί από πυρκαγιά, που ξέσπασε τα ξημερώματα, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Κατερίνη, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τραγωδία στην Κατερίνη τα ξημερώματα, καθώς μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε 5οροφη πολυκατοικία, ανασύρθηκαν νεκρά τρία άτομα.

Το ένα άτομο, ένας 77χρονος εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες απανθρακωμένος, ενώ τα άλλα δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πυροσβεστικού σώματος:

Νεκρός εντοπίστηκε ο Π.Χ. του Δ. 77 ετών, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα 1ου ορόφου 5όροφης πολυκατοικίας, επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου του δήμου Κατερίνης, στο νομό Πιερίας. Κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους, ο Γ.Χ. του Δ. 81 ετών και η Δ.Χ. του Γ. 43 ετών, ενώ άλλα οχτώ άτομα διασώθηκαν από τους υπερκείμενους ορόφους. Στο συμβάν, για το οποίο η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 05:03 σήμερα, έλαβαν μέρος 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
 
Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.