Skip to main content

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ένοπλη ληστεία σε περίπτερο

Πριν τη σύλληψη, ο δράστης προκειμένου να διαφύγει έστρεψε το όπλο προς την μεριά των αστυνομικών και μετά προσπάθησε να κλέψει ένα διερχόμενο αμάξι.

Ανακοίνωση για την ένοπλη ληστεία σε περίπτερο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, 18 Νοεμβρίου στην οδό Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε η αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, πριν τη σύλληψη ο δράστης προκειμένου να διαφύγει έστρεψε το όπλο προς την μεριά των αστυνομικών και ακολούθως επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ΤΑΞΙ.

Αναλυτικά: 

Οι επισταμένες αναζητήσεις περιπολούντων αστυνομικών οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη άνδρα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο οποίος νωρίτερα είχε διαπράξει ένοπλη ληστεία σε περίπτερο στην περιοχή της Ανάληψης.

Πρόκειται για 29χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ληστεία κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, αντίσταση, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα ο 29χρονος μετέβη σε περίπτερο στην ανωτέρω περιοχή και με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι, κατά τη διαφυγή του έβαλλε μία φορά για εκφοβισμό προς άγνωστη κατεύθυνση.

Περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου-Ανάληψης, εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα στην ίδια περιοχή, τον 29χρονο, ο οποίος προκειμένου να διαφύγει έστρεψε το όπλο προς την μεριά των αστυνομικών και ακολούθως επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει διερχόμενο αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ΤΑΞΙ.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης που ακολουθούσαν το όχημα, το ακινητοποίησαν στην περιοχή της Άνω Πόλης, ενώ ο 29χρονος αποβιβάστηκε από αυτό, έστρεψε αρχικά το όπλο προς την πλευρά των αστυνομικών και στη συνέχεια πυροβόλησε μία φορά εκφοβιστικά στον αέρα. Έπειτα από σύντομη καταδίωξη, ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην κατοχή του συλληφθέντα και σε έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 πιστόλι με γεμιστήρα, που περιείχε 4 φυσίγγια, εκ των οποίων το ένα στη θαλάμη του όπλου και (2) κάλυκες, τα οποία ο δράστης απέρριψε κατά την καταδίωξη,
  • 3 φυσίγγια,
  • 2 κάλυκες,
  • Ένας σκούφος, ένα κασκόλ και ένα ζευγάρι χειροπέδες και
  • Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή του σε παρόμοιες έκνομες ενέργειες.