Skip to main content

Η ανακεφαλαιοποίηση του... ΣΥΡΙΖΑ και ο «ηθικός» Ερντογάν

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο «ηθικός» Ερντογάν και ο «συγκινητικός» γγ του υπουργείου Εργασίας, Αν.Νεφελούδης.

Θυμάμαι καλά, ή κάνω λάθος; Όταν την προηγούμενη φορά υπήρξε ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών, ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν που ξεσήκωσαν τον κόσμο, ότι αντί να δοθούν τα λεφτά στον λαό, δίνονται στους τραπεζίτες; Τώρα μόνον οι Λαφαζαναίοι το λένε.

Οι άλλοι, τι συνέβη κι έγιναν φίλοι των τραπεζιτών; Ή μήπως κατάλαβαν, ότι μας αρέσει δεν μας αρέσει, χωρίς Τράπεζες ούτε η Σοβιετία λειτουργούσε.

Θυμάστε που έγραψα ότι στο Υπουργείο Εσωτερικών υπάρχουν 3.605 ειδικότητες εκ των οποίων αρκετές από αυτές φαντάζουν απίθανες στη σημερινή πραγματικότητα , μιας και δεν υφίσταται η χρησιμότητά τους εδώ και πολλά χρόνια; Αποφάσισαν επί τέλους να επικαιροποιήσουν τις καταστάσεις.

Στις «ξεχασμένες» ειδικότητες του μητρώου των υπαλλήλων του δημοσίου συναντά κανείς ειδικότητες όπως τροχοπεδητές τρένων, διαλογείς Σμυρίδας της Νάξου, πινακοπλύντες, φανοποιούς, υπηρεσίες καντίνας, αγγελιοφόρους κλπ.

Τον Σεπτέμβριο του 2010 ο Μ.Δ. στέλνει μία ανώνυμη επιστολή στο ΣΔΟΕ για να αρχίσει η έρευνα σχετικά με δωροδοκίες γερμανικής εταιρίας στους γιατρούς, για προώθηση φαρμάκων της (απίστευτος γιατρός, είχε γράψει σε βιβλιάριο παπά γυναικολογικά φάρμακα).

Αυτή η έρευνα όμως περιέργως (έ, όχι και πολύ περιέργως), δεν άνοιξε ποτέ, και έτσι ο Μ.Δ., το «βαθύ λαρύγγι» κατέφυγε στο Βερολίνο, όπου τον Μάρτιο του 2011 κατέθεσε μήνυση, καταγγέλλοντας τι συνέβαινε επί 4 χρόνια. Κατά τα άλλα από τον Παπακωνσταντίνου μέχρι τους σημερινούς, ακούμε να πατάσσεται η διαφθορά.

Οι Τούρκοι ξεπερνούν και τους ΣΥΡΙΖΑίους στο «λέμε ό,τι μας κατέβει». Στην προσπάθεια να δυσφημήσουν την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν -που φαίνεται πως έχει βαθιές ρίζες- αποκαλύπτουν πως θύλακες της οργάνωσης στην ΜΙΤ, παρακολουθούσαν ξένους διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες.

Το μήνυμα είναι πως ο ηθικός Ερντογάν, σταματά τις παρακολουθήσεις που έκανε ο κακός Γκιουλέν (δάσκαλος του Ταγίπ στις παλιές εποχές). Η Τουρκία δεν θα παρακολουθεί πλέον τους Έλληνες διπλωμάτες. Αυτό, μπορεί να είναι αλήθεια, δεν το αποκλείω. Αφού στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας βάλαμε δυο τουρκόφρονες βουλευτές της Θράκης, δεν χρειάζονται ούτε κατάσκοποι, ούτε παρακολουθήσεις.

Η παπαγαλία δημιουργεί μόδα. Μόλις είπε κάποια καλλιτέχνιδα ότι δεν ονειρεύτηκε ποτέ τα σκαλιά της εκκλησίας με τον σύντροφό της, ντυμένη νυφούλα, εμφανίστηκαν άπειρες μαϊμουδίτσες μετά, που επαναλαμβάνουν το ίδιο. Πώς θα δείξουν ότι είναι «προοδευτικές»;

Συγκίνησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης αποκαλύπτοντας ότι είναι ένας από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που δοκιμάστηκαν σκληρά από την κρίση, έμεινε άνεργος τρία χρόνια, έχει "κόκκινο" δάνειο και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του.

Ναι, αλλά τώρα είναι γενικός γραμματέας υπουργείου 5-6 μήνες και αν έχει ακόμα "κόκκινο" δάνειο, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά, γιατί με το μισθό του γ.γ. θα μπορούσε να πληρώνει κανονικά τη δόση του δανείου, κι αυτό να ξεκοκκίνιζε. Ιατί δεν το κάνει;

Προεκλογικές πρωτοτυπίες του κόμματος Ερντογάν. Στην Σμύρνη, και όχι βαθιά στην Ανατολή, ο Νταβούτογλου πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση, με διαχωρισμό των παρευρισκομένων. Από ένα σημείο μπήκαν οι άντρες στον χώρο της συγκέντρωσης, από άλλο οι γυναίκες. Ανάμεσά τους υπήρχαν σιδερένιες μπάρες. Αυτό θα πει ηθικό κράτος.