Skip to main content

Οι «Αμετανόητοι Αναρχικοί» πίσω από την επίθεση στη Μονή Πετράκη

Η οργάνωση συνδέει την επίθεσή της με την «εισβολή του κράτους σε τρεις στεγαστικές καταλήψεις μεταναστών στη Θεσσαλονίκη».

Η οργάνωση «Αμετανόητοι Αναρχικοί» ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στο κτήριο της «Ιεράς Συνόδου», στη Μονή Πετράκη, στις 8 Αυγούστου.

Στην προκήρυξή τους, η οποία δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, τονίζουν ότι η πράξη τους αποτελεί «απάντηση στο νέο κύμα κρατικής καταστολής».

Η οργάνωση συνδέει την επίθεσή της με την «εισβολή του κράτους σε τρεις στεγαστικές καταλήψεις μεταναστών στη Θεσσαλονίκη».

«Το κράτος επιτίθεται στις καταλήψεις γιατί αποτελούν εστίες αυτοοργάνωσης των καταπιεσμένων, προσφέρουν τόπο ελεύθερης συμβίωσης ντόπιων και μεταναστών» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια, «το χτύπημα στη Μονή Πετράκη ήταν επίθεση σε ένα διοικητήριο του εχθρού. Οι πολιτικές δράσεις ενάντια στην Εκκλησία δεν στρέφονται ενάντια στους θρησκευόμενους. Τα κράτη και οι Εκκλησίες προκαλούν τον φανατισμό, τους εθνικούς - θρησκευτικούς πολέμους, την προσφυγιά και τον ρατσισμό».

Από την επίθεση στη Μονή Πετράκη είχαν καταστραφεί ολοσχερώς δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και είχαν προκληθεί φθορές στον προαύλιο χώρο.