Skip to main content

Οι Αμερικανοί ρωτούν σχετικά με δύο Ρώσους στην Κύπρο

Όλα δείχνουν ότι μετά το αίτημα δύο Αμερικανών Γερουσιαστών μια περιπέτεια μπορεί και να ξεκινήσει για την Τράπεζα Κύπρου,

Δύο Αμερικανοί γερουσιαστές, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχουν ζητήσει να διεξαχθεί έρευνα στην Τράπεζα Κύπρου. Ο λόγος; Όπως πληροφορείται η Voria.gr, θα πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι μέτοχος της Τράπεζας και αντιπροεδρος υπήρξε ο νυν υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορν Ρος. Αυτό το οποίο θέλουν τώρα oι Aμερικανοί είναι να διαπιστωθεί αν έχει και τι είδους σχέσεις η συγκεκριμένη τράπεζα με Ρώσους ολιγάρχες. Και άρα, εξ αντανακλάσεως και ο υπουργός Εμπορίου τους.

Στο αίτημά τους, μάλιστα, οι γερουσιαστές αναφέρονται ονομαστικά σε δύο Ρώσους πελάτες της τράπεζας (Βέκσελμπεργκ και Στραλκόφσκι), γεγονός που κάνει την υπόθεση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.  Όλα δείχνουν ότι μια περιπέτεια μπορεί και να ξεκινήσει για την συγκεκριμένη τράπεζα, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση της μετοχής της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με όχι και τόσο θετικά αποτελέσματα, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Το ίδιο είχε συμβεί και κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο χρηματιστήριο της Αθήνας, από όπου αποχώρησε.

Για την ιστορία, πάντως,  να αναφέρουμε ότι ο κ. Ρος δήλωσε ότι δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να ελεγχθεί για την περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου. Μόνο που αυτές οι διαδικασίες διαρκούν αρκετά.