Skip to main content

Οι καρπαζιές από τη Αλβανία και η μεγάλη μάχη του Θάνου Πλεύρη

Οι καρπαζιές από τη Αλβανία ελέω ελληνικής απάθειας, η μεγάλη μάχη του πρώην καταδρομέα Θάνου Πλεύρη και πώς μας βάζει γυαλιά η Σλοβενία,

Το Αυτόφωρο καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή, τους δύο κρατικούς υπάλληλους της Αλβανίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβιάς, να μεταφέρουν προς την χώρα μας με φορτηγό, εκατοντάδες βιβλία με αλυτρωτικό περιεχόμενο και χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας.

Βλέπουν οι Αλβανοί την απάθειά μας στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και μας «καρπαζώνουν». Προπαγάνδα από το επίσημο αλβανικό κράτος μέσα στην χώρα μας. Κι έρχεται από πάνω ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και απειλεί να μας δείρει, τουλάχιστον: «Οι γείτονές μας [εμείς, δηλαδή] είχαν μάθει, εδώ στα Τίρανα, με υπάκουους συνομιλητές, όμως εμείς δεν έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε σιωπηλοί», δήλωσε.

Πιθανότατα την Πέμπτη θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr. Είναι απορίας άξιον τι ακριβώς δραστηριότητες θα έχει, με δεδομένο ότι υπάρχει το υφυπουργείο Μακ.-Θρ. Ίσως το μυστικό κρύβεται στην επόμενη παράγραφο της είδησης: «Θα στελεχώνεται από ικανό αριθμό υπαλλήλων».

Πείτε το από την αρχή για να καταλάβουμε, ότι μάλλον για να βολευτούν οι εντόπιοι ΣΥΡΙΖΑίοι που δεν βολεύτηκαν, γίνεται όλη η ιστορία. Η αλήθεια είναι ότι ο διορισμός στην Αθήνα οικογενειάρχη, μάλλον επώδυνος είναι οικονομικά, παρά ωφέλιμος. Άρα, οι διορισμοί στην Θεσσαλονίκη βολεύουν πολλούς. Εξυπακούεται, ότι την διεύθυνση πρέπει να αναλάβει ο Καρανίκας, ως ειδικός επί της Στρατηγικής.

Οι προοδευτικοί του «ηθικού πλεονεκτήματος», που ήθελαν τον Θάνο Πλεύρη να «ψοφήσει», και «το μικρόβιο να νικήσει», όπως έγραφαν στα social media, θα νιώθουν μεγάλη απογοήτευση που ο 39χρονος δικηγόρος, π. βουλευτής, οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, ανταποκρίνεται θετικά.

Φαίνεται ότι ο πρώην Καταδρομέας δεν νικιέται από μικρόβια. Κι έγινε καταδρομέας με δική του επιθυμία, όπως γράφουν τα media, σε αντιδιαστολή με κάποιους που βάζουν βύσματα για απαλλαγή, ή δηλώνουν αντιρρησίες για να μη υπηρετήσουν την Πατρίδα, που τους έκανε την τιμή να γεννηθούν Έλληνες. Και για κάποιους άλλους, που υποτίθεται ότι παλεύουν το Σύστημα, αλλά το Σύστημα τούς τοποθέτησε σε χαβαλέ θέσεις κοντά στην οικογένειά τους. Αλλά είναι… επαναστάτες [του χαβαλέ]!

Άκου τώρα την Σλοβενία, που μας βάζει γυαλιά: «Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στο πόσιμο νερό. Οι υδάτινοι πόροι αποτελούν δημόσιο αγαθό και διαχειρίζονται από το κράτος. Χρησιμοποιούνται πρωταρχικά για την παροχή πόσιμου νερού στους πολίτες και νερού οικιακής χρήσης στα νοικοκυριά, και δεν αποτελούν εμπόρευμα για την αγορά», αναφέρεται στο Σύνταγμα, που τροποποιήθηκε.

Ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν, υπεύθυνος για την διεύρυνση, που βλέπει τα πάντα ρόδινα για την Αλβανία [και θέλει διευκρινίσεις αυτό] ρωτήθηκε εάν η Σερβία θα αναγκαστεί να υιοθετήσει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας.

Απάντησε, ότι σε αυτό το σημείο θα ήταν αντιπαραγωγικό να ασκηθεί ισχυρή πίεση στο Βελιγράδι. Ωστόσο, τόνισε ότι μέχρι την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Σερβία θα πρέπει να συντονίσει την εξωτερική πολιτική της, με την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να το δίλημμα για την Σερβία.