Skip to main content

Μηχάνημα καθαρισμού στον Δήμο Θεσσαλονίκης με δωρεά της Alpha Bank

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, Δημήτρη Μαντζούνη για τη γενναιόδωρη, όπως την χαρακτήρισε, ενέργεια του ομίλου.

'Ενα σύγχρονο μηχάνημα καθαρισμού και αποκατάστασης επιφανειών από γκράφιτι  παρέλαβε σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά από δωρεά της Alpha Bank.

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, Δημήτρη Μαντζούνη για τη γενναιόδωρη ενέργεια του ομίλου, η οποία θα αξιοποιηθεί άμεσα από τον τομέα της καθαριότητας και τόνισε: «Είναι ένα εξαιρετικό σύστημα, απολύτως αναγκαίο για την πόλη. Θα το χρησιμοποιήσουμε για να απομακρύνουμε τα γκράφιτι με τα οποία οι δήθεν φίλαθλοι και κάποιοι που θέλουν να περάσουν τα μηνύματά τους ρυπαίνουν και βανδαλίζουν ό,τι βρουν μπροστά τους, δημιουργώντας αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση που υποβαθμίζει την αισθητική και τον πολιτισμό μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank από την πλευρά του μιλώντας για αντίστοιχη δράση του ομίλου στην Αθήνα διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί 23 αγάλματα και μνημεία, υπογραμμίζοντας ότι πρόθεση της τράπεζας είναι να βοηθήσει το Δήμο Θεσσαλονίκης στην έγκαιρη απομάκρυνση των γκράφιτι, που όταν συσσωρεύονται δημιουργούν πολύ αρνητική εικόνα στις πόλεις.

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Θωμάς Ψαρράς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ την τράπεζα εκπροσώπησαν ακόμη ο Περιφερειακός Διευθυντής, Δημήτριος Χαριζάνης και η Υποδιευθύντρια Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων, Ελένη Στεργίου.