Skip to main content

Οι πικρές αλήθειες του Βούλγαρου πρωθυπουργού για την Ελλάδα

Οι αλήθειες του Βούλγαρου πρωθυπουργού για το κράτος μας, το ζήτημα παραίτησης του Νίκου Τόσκα και ο Μπουτάρης... τα δικά του.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε αλήθειες για το κράτος μας, που δυστυχώς πονάνε, με αφορμή το μπλόκο των αγροτών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από το οποίο οι Βούλγαροι ζημιώνουν, χωρίς να ευθύνονται. Και πρόκειται για πρωθυπουργό χώρας που δεν θέλουμε να μιμηθούμε την οικονομική της κατάσταση.

Είπε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν είναι κράτος». Και απεύθυνε ένα ερώτημα, που θα έπρεπε να μας προβληματίσει: «Γιατί να βασανίζονται οι Βούλγαροι; Και το κάνουν επίτηδες, σε μια περίοδο που αρνούμαι χρήματα για να χτίσω έναν φράχτη στα ελληνικά σύνορα, προκειμένου να δείξω αφοσίωση στους γείτονες».

Αυτό είναι αλήθεια που λέει. Επί μέρες τώρα Ούγγροι και άλλοι πρώην Σοβιετικοί (τα κράτη που θαύμαζαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι) πιέζουν την Βουλγαρία, την μόνη χώρα της Ε.Ε. με την οποία συνορεύει η Ελλάδα, να κλείσει τα σύνορά της στους πρόσφυγες. Και η Βουλγαρία αρνείται. Και άφρονες συνδικαλιστές μας τής το «ανταποδίδουν», με την ανοχή της κυβέρνησης.

Ο Μπουτάρης είπε πάλι τα δικά του. Ότι οι πρόσφυγες δεν τρώνε ανθρώπους, ούτε είναι κατσικοκλέφτες. Το θέμα είναι ότι οι 400 Γερμανίδες που παρενοχλήθηκαν και μερικές βιάσθηκαν την Πρωτοχρονιά, σ’ ένα βράδυ, μάλλον δεν συμφωνούν. Όπως δεν συμφωνούν και πολλοί ιδιαίτερα στις σκανδιναβικές χώρες, τις οποίες όλοι οι «προοδευτικοί» μάς τις παρουσιάζουν ως υπόδειγμα.

Σε πόλη της Σουηδίας οι γυναίκες δημιούργησαν μία ομάδα «επαγρύπνησης και περιπολίας» στις πισίνες, με σκοπό να περιπολούν τα Σαββατοκύριακα για να προστατευθούν αυτές και τα παιδιά από σεξουαλικές επιθέσεις των προσφύγων. [Να σημειώσω με την ευκαιρία τις καλές σχέσεις που έχει ο Μπουτάρης με το Open Society Foundation, από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος για περίθαλψη προσφύγων. Λησμόνησε όμως να ενημερώσει ότι αυτό το Ίδρυμα είναι του Τζορτζ Σόρος].

Όχι, ο Τόσκας δεν παραιτήθηκε ακόμη. Έχει δική του ερμηνεία στον όρο πολιτική «ευθιξία».

Πρόσω ολοταχώς προς Σοβιετικό κράτος. Ιδρύει η κυβέρνηση «Λαϊκές Επιτροπές» που καταργούν υπάρχοντες θεσμούς. Βολεύει τους «κολλητούς» της και προχωρά προς δικτατορία του προλεταριάτου. Ενώ υπάρχει ο θεσμός, οι βορειοκορεάτες της κυβέρνησης ιδρύουν άλλο θεσμό, των «διαμεσολαβητών υγείας» που θα είναι «αρωγοί σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προς άρση εμποδίων στην πρόσβαση τους σε υπηρεσίες Υγείας του Δημόσιου Συστήματος». Και δεν είναι απαραίτητο να είναι γιατροί ή νοσηλευτές.

Ζήτημα ύψιστης εθνικής ασφάλειας προκύπτει στο Καστελόρζιο, όπου οι Τούρκοι στέλνουν εκεί τώρα λαθρομετανάστες. Κατά τον χειμώνα το νησί έχει 250 κατοίκους, κι αυτήν την στιγμή έχει 740 λαθρομετανάστες, τρεις φορές περισσότερους από τον πληθυσμό, που φυσικά δεν έχει τα μέσα να ανταποκριθεί, ούτε και να προστατευθεί.

Πώς θα γίνει πιστευτό ότι στα hot spots οι λαθρομετανάστες θα παραμείνουν προσωρινά, και μετά θα προωθηθούν στην Ευρώπη ή τις πατρίδες τους, όταν ΜΚΟ δημοσιεύει αγγελία ζητώντας σπίτια προς ενοικίαση για πρόσφυγες;

Προς Αλέξη και Γιώργο (πρωθυπουργικό εξάδελφο) Τσίπρα: Η τιμή της βενζίνης στην Βενεζουέλα αυξήθηκε κατά 6.000%. Δηλαδή, 60 φορές επάνω. Τι λένε τα ξαδέλφια επ’ αυτού;