Skip to main content

Η αλυσίδα Domotel αναβιώνει το ιστορικό ξενοδοχείο Καστρί

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Domotel κατεβαίνει στην Αθήνα και ανοίγει ξανά τον Ιούλιο σαν 5αστερο ξενοδοχείο το ιστορικό Καστρί στην Εκάλη.

Η Domotel το είπε και το έκανε, κατεβαίνει στην Αθήνα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που πέρυσι το φθινόπωρο την ήθελαν να ετοιμάζει κάτι σημαντικό στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

Το σημαντικό αυτό, όπως αποκαλύπτει η Voria.gr, είναι το Domotel Kastri. Συγκεκριμένα η ξενοδοχειακή αλυσίδα Domotel αναλαμβάνει τη διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου «Καστρί» στην Εκάλη, ιδιοκτησίας του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, στο συγκρότημα του οποίου φιλοξενούνται οι δραστηριότητες, εκπαιδευτικές και άλλες της Εξέλιξη Α.Ε.

Στο συγκρότημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης και προσαρμογής του στα standards της αλυσίδας Domotel που λειτουργεί ξενοδοχεία boutique και lifestyle, σε διάφορα σημεία της χώρας, τα οποία μαζί με το Domotel Kastri, φτάνουν συνολικά τα επτά.

Το  Domotel Kastri υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέσα στον Ιούλιο, σαν ξενοδοχείο 5 αστέρων, ένα ξενοδοχείο, που όπως εξηγεί ο CEO της Domotel Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, θα απευθύνεται κυρίως στη συνεδριακή και την corporate αγορά, αλλά το οποίο παράλληλα θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο τμήμα της leisure ξενοδοχειακής πελατείας καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα εμπορικά κέντρα της Κηφισιάς και της Νέας Ερυθραίας.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, προσθέτει ένα πραγματικό αστέρι στην αλυσίδα της Domotel καθώς βρίσκεται σε μία έκταση 15 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει και 4 στρέμματα πευκοδάσους.  Το Domotel Kastri, στα βόρεια προάστια των Αθηνών, θα διαθέτει συνολικά 86 δωμάτια, ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο ενώ ετοιμάζει μία έκπληξη με το νέο bistro, που θα έχει να επιδείξει πολλά πρωτοποριακά στοιχεία, στους φιλοξενούμενους αλλά και στη τοπική κοινωνία.

Το πολύ δυνατό χαρτί του Domotel Kastri, βρίσκεται στο παρακείμενο κτίσμα του μεγάλου συνεδριακού και εκπαιδευτικού κέντρου, σχεδιασμένου από τον αρχιτέκτονα Αλ. Τομπάζη. Το  Domotel Kastri θα εκμεταλλεύεται στο κέντρο αυτό ένα υπερσύγχρονο αμφιθέατρο 192 θέσεων, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ενώ εφόσον είναι διαθέσιμες για χρήση, θα μπορεί να αξιοποιεί και 20 αίθουσες διδασκαλίας.

Η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να αξιοποιήσει το ιστορικό ξενοδοχείο, εντάσσοντάς το, μετά από ριζική ανακαίνιση, στην αλυσίδα Domotel που ασχολείται ειδικά με τη διαχείριση ξενοδοχείων boutique και lifestyle. Να σημειωθεί ότι από τα επτά Domotel, τα τρία μόνο είναι ιδιοκτησίας της αλυσίδας, το Les Lazaristes, το Domotel Arni και το Ξενία Βόλου.

Η αλυσίδα, όπως δείχνουν οι εξελίξεις του 2014, αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς αφού μέσα στη χρονιά που πέρασε υπέγραψε τις συμφωνίες και πρόσθεσε στο δίκτυο των Domotel, το Anemolia στην Αράχωβα και το Kastri στην Αττική. Στο Domotel Anemolia που λειτουργεί βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη φάση αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των προσφερόμενων υπηρεσιών η οποία και θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Οκτωβρίου.

Στόχος της Domotel, όπως τόνισε ο κ. Αλεξόπουλος, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας με την ανάληψη της διαχείρισης και λειτουργίας πολύ ιδιαίτερων ξενοδοχείων στις κατηγορίες των boutique και lifestyle hotels. Η Domotel ενδιαφέρεται για ξενοδοχεία δυναμικότητας 60-150 δωματίων, αστικά και παραθεριστικά. Το ενδιαφέρον για αστικά στρέφεται κυρίως στη περιοχή της Αττικής, ενώ για τα resort hotels, υπάρχει ενδιαφέρον για ανεπτυγμένες παραθεριστικές περιοχές αλλά και αναπτυσσόμενες.