Skip to main content

Η Alco Hellas διακόπτει τη λειτουργία θυγατρικής

Τη διακοπή της λειτουργίας της θυγατρικής εταιρίας στην Ξάνθη «Groupal», έως ότου ανακάμψει η αγορά αλουμινίου, ανακοίνωσε η Alco Hellas.
Τη διακοπή της λειτουργίας της θυγατρικής εταιρίας στην Ξάνθη «Groupal», έως ότου ανακάμψει η αγορά αλουμινίου, ανακοίνωσε η Alco Hellas, σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα του Τύπου, με τίτλο: «Οριστικό το λουκέτο στην Groupal».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η μητρική εταιρεία σκοπεύει, όταν οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέψουν, να βοηθήσει τη θυγατρική της να ανακάμψει στο συγκεκριμένο ή και άλλο συναφές αντικείμενο προκειμένου να προστατευθεί η επένδυσή της.

Τονίζεται, δε, ότι η εταιρεία υποστηρίχθηκε από την μητρική της Αλκο ΕλλάςΑΒΕΕ, η οποία προχώρησε σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκαν εντός του 2009 κατά 1,5 εκατ.€ και 2,08 εκατ.€, προκειμένου η εταιρεία να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της. Συνεπώς, η εταιρεία εξυπηρετεί πλήρως τις υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες και τους πιστωτές της και δεν υπάρχει σκέψη να τεθεί σε λύση και εκκαθάριση

Όπως διευκρινίζεται, ο κλάδος διέλασης αλουμινίου, το 2009, υπέστη σημαντικότατο πλήγμα από τη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία επηρέασε και την οικοδομή που αποτελεί το κύριο αντικείμενό του. Ο κύκλος εργασιών των μεγάλων εταιρειών του κλάδου υπέστη καθίζηση της τάξεως του 35% έως και 50% και αρκετές πέρασαν σε ζημιογόνα αποτελέσματα.

Η εταιρεία Γκρουπάλ είναι μία μικρή εταιρεία διέλασης αλουμινίου με έδρα την Ξάνθη, η οποία συμμετείχε στον ενοποιημένο τζίρο του Ομίλου ΑΛΚΟ της 31/12/2008 κατά 1,78% και την 30/09/2009 κατά 0,34%, είναι ζημιογόνος και λόγω του ισχυρότατου ανταγωνισμού αντιμετώπιζε προβλήματα τα οποία εν μέσω κρίσης δεν μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.

Η διοίκηση της εταιρείας, δεδομένου ότι οι τιμές πώλησης των προϊόντων της ήταν πολύ χαμηλές και το κόστος παραγωγής του πολύ υψηλό, αποφάσισε την περιστολή όλων των δαπανών και κατά συνέπεια και την απόλυση του προσωπικού της, στα πλαίσια που της επιτρέπει ο νόμος (4 άτομα ανά μήνα), και να καταβάλλει πλήρως όλους τους μισθούς και τις αποζημιώσεις τους.