Skip to main content

Η αλαζονεία του Φίλη και η παραδοχή Μπλερ για την επέμβαση στο Ιράκ

Η αλαζονεία και ειρωνεία του Φίλη, η παραδοχή του Τόνι Μπλερ για την επέμβαση στο Ιράκ και η κάλυψη στον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Θα βρουν τρόπο να καλύψουν τον Φλαμπουράρη, αφού από την πρώτη στιγμή τον υπερασπίστηκαν. Τα «κοινοβουλευτικά ήθη» είναι γνωστά, όταν πρόκειται να συγκαλύψουν ημέτερους. Όμως η καπνιά μένει. Και στερεί την δυνατότητα από τους δήθεν υποστηρικτές νέου ήθους να το επικαλούνται. Ίδιοι και όμοιοι με ό,τι παλαιοκομματικό έχει να παρουσιάσει η Ελλάδα.

Ο περιορισμένης νοητικής αντίληψης πρώην ηγέτης της Βρετανίας Τόνυ Μπλερ, παραδέχθηκε ότι: "Η επέμβασή μας στο Ιράκ ανέβασε το Ισλαμικό Κράτος"! Και ζήτησε παράλληλα συγγνώμη για τις "λάθος" πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών. Το ερώτημα είναι απλό: Αυτό που είχαμε καταλάβει όλοι εμείς οι απλοί πολίτες στην Ελλάδα, δεν τον είχαν αντιληφθεί οι περισπούδαστες μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και των ΗΠΑ;

Προφανώς και γνώριζαν τα πάντα. Και επειδή δεν ήταν ούτε ο Μπλερ, ούτε ο Μπους που σχεδίαζαν, αλλά ήσαν τα εργαλεία για να επιτύχουν τα σχέδιά τους οι ισχυροί της γης, πού να καταλάβουν οι πνευματικά ελάσσονες ηγέτες τι παιχνίδι παίζεται!

Εδώ στον Καλλισθένη, από την πρώτη στιγμή γράφω κάτι απλό, που αποδεικνύεται στην πράξη, παρακολουθώντας απλώς τις ενέργειες των «ηγετών». Οι ισχυροί, είτε προωθούν πνευματικά υστερημένους, είτε ευφυείς μεν αλλά ευάλωτους. Ακόμη να το καταλάβουν κάποιοι; Κι αν τους ξεφύγει κανείς, έχουν τον τρόπο να διορθώσουν τα πράγματα.

Πικρή χαρά! 15χρονος μαθητής στην Καβάλα είναι ο μικρότερος σε ηλικία κατασκευαστής ρομποτικού ανθρωποειδούς ανοικτού κώδικα, με ανθρώπινες διαστάσεις. Γιατί η χαρά είναι πικρή; Επειδή την καλύπτει η βεβαιότητα, πως κι αυτό το εξαίρετο Ελληνόπουλο θα πάρει τον δρόμο της ξενιτιάς (ο Μπαλτάς, ο π. υπουργός α-Παιδείας, το είχε δηλώσει: δεν θέλουν αριστείες)

Με τίτλο «Τέλος τα ψέματα: η Ελλάδα ενεργειακά γύρισε 180 μοίρες από τη Ρωσία», το ρωσικό πρακτορείο ‘Ρέγκνουμ’ επισημαίνει ότι η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει πεισθεί  από τους Αμερικανούς να αποχωρήσει από το έργο του ρωσικού αγωγού. Προσθέτω εγώ, και από όλα τα ρωσικά έργα. Αυτό το αναμενόμενο, δεν το είχαν καταλάβει εξ αρχής «σπουδαίοι» πολιτικοί και αναλυτές;

Αλαζονεία και ειρωνεία προς τον λαό, από τον Φίλη. Η έπαρσή του είναι χαρακτηριστική του «νεόπλουτου», ο οποίος έτυχε να βρεθεί με χρήματα και νομίζει πως έγινε κάποιος. Γι’ αυτό και δεν διστάζει να προσβάλλει τον λαό. Αυτό βέβαια δείχνει και την ποιότητά του.

Το Μαξίμου ακόμα προσπαθεί να ηρεμήσει μετά τις "πενταροδεκάρες" του υπουργού α-Παιδείας, αυτός όμως φαίνεται πως ζήλωσε την «δόξα» προγενεστέρων του και επιχειρεί να υπερκεράσει Βαρουφάκη και Κατρούγκαλο. Το είπα και άλλη φορά. Πολιτικοί με ολοκληρωτικές ιδεολογίες, δεν έχουν σχέση με τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Έχει προσέξει ο Φίλης πόσα φροντιστήρια, και σχολές ξένων γλωσσών λειτουργούν σε υποβαθμισμένες περιοχές. Πού μαθαίνουν ξένες γλώσσες τα Ελληνόπουλα; Στα δημόσια σχολεία; Πώς λοιπόν θεωρεί ότι είναι ταξικό το πρόβλημα του ΦΠΑ, και αφορά μόνον τους πλούσιους;

Για να μη ξεχνάμε - Είπε ο πρώην υπουργός Στρατούλης: «Επαναφέρω την 13η σύνταξη!. Καταργείται και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος από τις επικουρικές». Το δήλωσε στις 28.1.2015, παρέμεινε υπουργός επί 7μηνο, διαστημα κατά το οποίο ομφαλοσκοπούσε -και αυτός- και το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Καλλισθένης