Skip to main content

Τα αγροτικά μπλόκα ματαιώνουν την παρουσία Χόγκαν στην Agrotica

Ο Επίτροπος Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήθελε η παρουσία του στη χώρα μας να συνδεθεί με την ένταση που υπάρχει στον αγροτικό χώρο.

Χωρίς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Φιλ Χόγκαν θα πραγματοποιηθούν τελικά το απόγευμα της επόμενης Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη τα εγκαίνια της φετινής Agrotica.

Ο Ιρλανδός πολιτικός, ο οποίος αυτή τη στιγμή διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο γεωργίας της Κομισιόν, παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη χώρα μας, με τον ξεσηκωμό του αγροτικού κόσμου και τα μπλόκα στους δρόμους, αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψη του στη χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας θα εγκαινίαζε τη μεγάλη αγροτική έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση για την αναβολή έλαβε ο κ. Χόγκαν το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, βλέποντας την επέλαση των τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και την αιχμαλωσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου στην Κομοτηνή. Όπως είπε στους συνεργάτες του, δεν ήθελε η παρουσία του στη χώρα μας να συνδεθεί με την ένταση που υπάρχει στον αγροτικό χώρο, ούτε –πολύ περισσότερο- να βρεθεί ο ίδιος στο επίκεντρο των αντιπαραθέσεων.    

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το απόγευμα της Τετάρτης το γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα ενημέρωνε όσους είχαν ζητήσει ραντεβού με τον κ. Χόγκαν ότι η επίσκεψη του Επιτρόπου στη χώρα μας αναβάλλεται για απρόβλεπτους προσωπικούς λόγους.

Σε ό,τι αφορά την Agrotica, η απουσία Χόγκαν στερεί από την έκθεση την αίγλη ενός κορυφαίου κοινοτικού παράγοντα, ο οποίος θα σηματοδοτούσε τις μεγάλες προοπτικές της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας. Κατά πάσα πιθανότητα τα εγκαίνια στις 7.30 το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, κάτι που προοιωνίζεται προβλήματα. Ήδη, στη Θεσσαλονίκη έχει σημάνει συναγερμός σε πολλά επίπεδα. Πολλοί εκτιμούν ότι η ένταση στον αγροτικό δεν θα έχει εκτονωθεί μέχρι την επόμενη Πέμπτη και το σενάριο να θελήσουν αγρότες να υποδεχθούν τον υπουργό με τρακτέρ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης φαντάζει εξαιρετικά πιθανό.