Skip to main content

Με άγριες διαθέσεις η επίσκεψη του Ζακ ΛεΠαπ στις αρχές Ιανουαρίου

Με άγριες διαθέσεις έρχεται στην Αθήνα αρχές Ιανουαρίου ο επικεφαλής του ελεγκτικού οργάνου που θα εποπτεύει το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Με... άγριες διαθέσεις έρχεται στην Αθήνα αρχές Ιανουαρίου ο Ζακ ΛεΠαπ επικεφαλής του ελεγκτικού οργάνου που θα εποπτεύει τη λειτουργία του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. 

Οπως πληροφορείται η Voria.gr στις προθέσεις του είναι – όπως τις εκμυστηρεύεται στο Παρίσι - "να πάει στην Ελλάδα για να τελειώσει μέσα σε ένα εξάμηνο όλες τις τρέχουσες εκκρεμότητες". Το παράδοξο ωστόσο είναι πως δεν θα μένει Ελλάδα. Θα έρχεται μερικές μέρες το μήνα και θα επιστρέφει κατόπιν στην πατρίδα του. Γι αυτό και ζήτησε να του μειώσουν το μισθό του από 4.400 ευρώ σε 2.200.Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι δεν θα νοικιάσει ούτε... σπίτι. Δεν θέλει, λέει, να έρχεται σε καμιά επαφή, με κανέναν τρίτο, εκτός υπερταμείου.

Ολα τα παραπάνω, πάντως, δεν δείχνουν να τον εμποδίζουν από το να παράγει έργο. Ηδη, προχώρησε προ ολίγων ημερών στην πρόσληψη συμβούλου για την αναζήτηση, επιλογή και τοποθέτηση των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβούλιου του υπερταμείου, αλλά και συμβούλου για την διαμόρφωση του προγράμματος αμοιβών τους.

Όμως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ εκτιμούν πως η επιλογή θα αποτελέσει προϊόν πολιτικής διαπραγμάτευσης και όχι επιλογής και αξιολόγησης στελεχών απο την αγορά, κατάλληλων να αναλάβουν ρόλο σε ένα εγχείρημα όπως το υπερταμείο...

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει καν οριστικοποιηθεί η σύνθεση του ΔΣ του. Το ίδιο ισχύει και με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που εποπτεύει τις τράπεζες.