Skip to main content

Η αγορά εκπέμπει SOS - Κανονική τραγωδία με τα capital controls

Εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω, χάνουν ολόκληρες αγορές και δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Μπορεί η Τράπεζα της Ελλάδας να κάνει ό,τι μπορεί, κυριολεκτικά, για να σώσει την κατάσταση στην αγορά, αναφορικά με τους ελέγχους κεφαλαίων, όμως τα δεδομένα διαμορφώνονται πολύ αρνητικά.

Ηδη, δεκάδες επιχειρήσεις αναγκάζονται να κάνουν υποχρεωτική διακοπή λειτουργίας αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, είτε είναι εισαγωγικές είτε εξαγωγικές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους ελλείψεις από την αγορά. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν χαρακτηριστικό ότι υπάρχει θέμα ακόμα και με τα αποθέματα καφέ!

Τις τελευταίες ημέρες συσκέψεις επί συσκέψεων υπό τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, πραγματοποιούνται στο μέγαρο της οδού Πανεπιστημίου, άλλοτε με τη συμμετοχή των επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας, και άλλοτε με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Εκεί συζητούνται όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη χαλάρωση των capital controls και την δυνατότητα των επιχειρήσεων να συνεχίσουν, με κάποιον τρόπο, τις συναλλαγές τους με τους προμηθευτές και τους πελάτες τους, τού εξωτερικού. 

Οπως προαναφέρθηκε, εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω, χάνουν ολόκληρες αγορές και δηλώνουν αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της ασφυκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τους ελέγχους κεφαλαίων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα; Δεν υπάρχει καμία ορατή προοπτική διόρθωσης αυτής της κατάστασης, προσεχώς...


Πηγή φωτογραφίας: binaryoptionszone.net