Skip to main content

Η θέση ( ; ) της ΝΔ για το όνομα των Σκοπίων και η ανοησία του Καζάκου

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις κατά του Κουμουτσάκου για το Σκοπιανό, ο ξεχασιάρης Γκάμπριελ και η ανοησία που εκστόμισε ο Κώστας Καζάκος.

Ξεσηκωμός στις Παμμακεδονικές Ενώσεις της Υφηλίου, που στρέφονται κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου και 18 βουλευτών της Ν.Δ., εκφράζοντας αντίθεση στις αντιδράσεις της Ν.Δ., που προκλήθηκαν από την θέση του Π. Καμμένου να μη αποδέχεται τη χρήση του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία των Σκοπίων.

Στην επιστολή τους προς όλους τους πολιτικούς παράγοντες στην Ελλάδα, αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Εμείς οι Μακεδόνες ανά την Υφήλιο βρίσκουμε απαράδεκτη την απάντηση του Τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Κουμουτσάκου, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Αμύνης κ. Καμμένου.

» Είναι ασφαλώς επικίνδυνο για την πατρίδα μας η στάση των 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ρωτούν εάν η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό είναι αποδεκτή από την χώρα μας, ιδιαίτερα τώρα που τα Σκόπια διέρχονται εσωτερική κρίση μεταξύ Σλάβων και Αλβανών που απαρτίζουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας τους».

Όταν διαπιστώθηκε πως η πλειονότητα των προσφύγων είναι νέοι που μπορούσαν να σηκώσουν όπλο, αλλά την κοπάνησαν για να μη υπερασπιστούν την πατρίδα τους, οι προοδευτικοί χάλασαν τον κόσμο μ’ αυτήν την διαπίστωση. Έρχονται τώρα και οι Γιαζίντι (μετά τις Σύρες γυναίκες που ανέλαβαν αυτές να πολεμήσουν) και καλούν τους νεαρούς "πρόσφυγες" συμπατριώτες τους να επιστρέψουν και να πιάσουν τα όπλα.

Γράφουν στην έκκλησή τους, μεταξύ άλλων: «Για πόσο ακόμα αδρανείς θα παρακολουθείτε τα δάκρυα των μανάδων; Ελάτε, να πολεμήσουμε με κοινή απόφαση και κοινό σκοπό να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά εισβολή στα ιερά εδάφη των Γιαζίντι».

Είπε ο Μπέρτολτ Μπρέχτ: «Αυτός που αγωνίζεται μπορεί και να χάσει, αλλά αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη ηττηθεί».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε: «Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο για μένα, η πλειονότητα του πληθυσμού στη Σερβία να εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ρωσία προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια. (…)

» Δεν καταλαβαίνω πώς, για παράδειγμα, στη διαδρομή από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης του Βελιγραδίου υπάρχει μια μεγάλη διαφήμιση αφιερωμένη στις ρωσο-σερβικές σχέσεις, ενώ δεν παρατηρείται το ίδιο πράγμα για τη συνεργασία που έχει με την ΕΕ». [Για την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας από την Γερμανία, έχει ακούσει κάτι, ο Γκάμπριελ; Ούτε για την απόσχιση Κοσσυφοπεδίου και Μαυροβουνίου που επέβαλε η Δύση;]

Ο Έντι Ράμα επανέφερε την γνωστή αξίωση για αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων στην "αρβανίτικη μειονότητα" στην Ελλάδα. Αν δεν κόψεις από νωρίς τον βήχα στους θρασείς, θα έχεις προβλήματα μετά. Αυτή την τακτική δεν εφαρμόζει η Ελλάδα προς όλους τους γείτονες, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, εξ ου και τα προβλήματα που ανακύπτουν.

Τι ήταν αυτό που εκστόμισε ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος για τους νέους που τους διώχνει η Ελλάδα στο εξωτερικό για να δουλέψουν και να ζήσουν; «Ό,τι θέλει ο νέος πρέπει να το παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του, αλλιώς είναι ξένος! Φύγανε και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία… προδοσία»!

Για να συνεννοούμαστε… Ένας καλός επαγγελματίας της υποκριτικής, δεν είναι απαραίτητο να κοσμείται με άλλες αρετές. Ένας ευνοημένος, λοιπόν, του συστήματος [που το… πολεμάει, κι αυτός!] δεν μπορεί να ξέρει πώς νιώθουν αυτοί που φεύγουν. Το Κόμμα φροντίζει μόνο τους δικούς του.