Skip to main content

Η επίσκεψη Ερντογάν και η μονιμοποίηση μέσω «προσωπικής επαφής»

Η παραίτηση του Βρετανού υπουργού Άμυνας, ο ρόλος Νίμιτς στο Σκοπιανό και η μονιμοποίηση έως 50.000 συμβασιούχων στο Δημόσιο μέσω «προσωπικής επαφής».

Κοίτα τώρα… Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μάικλ Φάλον, μετά από καταγγελία ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την δημοσιογράφο Τζούλια Χάρτλεϊ-Μπριούερ, σε ένα περιστατικό που είχε συμβεί πριν από 15 χρόνια. Στην Ελλάδα, που καθημερινά υφίσταται την ίδια παρενόχληση ολόκληρος λαός, δεν παραιτείται κανένας.

Το σλαβικό "Κανάλ 5" των Σκοπίων, ενημερώνει ότι ο Μάθιου Νίμιτς βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις δύο πλευρές και ότι συζητά τα στοιχεία της νέας συνάντησης. Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, είναι ωστόσο βέβαιο ότι η συνάντηση θα γίνει εκτός Σκοπίων και Αθήνας. «Είμαι σε επαφή και με τα δύο μέρη, για να διευκρινίσω τις λεπτομέρειες της ανακοινωθείσας συνάντησης. Τώρα εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», είπε ο Νίμιτς, αποφεύγοντας να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Δημοσιεύθηκε η ιατρική καρτέλα του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος υπέφερε εξαιτίας βεβαρημένων ψυχασθενών παθήσεων κι έχει νοσηλευτεί συστηματικά στην κλινική νευρολογίας του "Νοσοκομείου Αρ. 5" των Τιράνων, κατά τη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια, ύστερα από συστάσεις της ιατρικής επιτροπής, εστάλη στο Παρίσι για μια πιο εξειδικευμένη παρακολούθηση κι εντατική θεραπεία.

Έτσι εξηγείται η στενή φιλία με τον Ερντογάν, ως ομοιοπαθείς. Είναι πιθανόν να συναντηθούν κάποια στιγμή οι δυο τους σε παρόμοια νευρολογική κλινική, αλλά είναι πιθανότερο να βρεθούν σε διπλανά κελιά.

Ο Ράμα κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως το 2009 είχε «διαπράξει εθνική προδοσία παραδίδοντας αλβανικό έδαφος στην Ελλάδα», αναφερόμενος στη Συμφωνία για τον καθορισμό των ελληνοαλβανικών θαλασσίων συνόρων, που τελικά ακυρώθηκε από το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Επίσης, επανήλθε με υπονοούμενα, πως η Ελλάδα αναμειγνύεται σε εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας και δυσκολεύει την προοπτική ένταξης της χώρας στην Ε.Ε.

Άιντε, τώρα, να συνεννοηθείς μ’ αυτόν άνθρωπο. Και δεν είναι μόνον αυτός, αλλά κι οι υπουργοί του, και τα στελέχη του είναι… κόπυ πάστε, που λέει κι ο Πολάκης, με πρώτο τον Μπουσάτι, τον ομόλογο του Κοτζιά. Ο οποίος ματαίως επιχειρεί να συνάψει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Αναγγέλθηκε φερ’ ειπείν η συνεργασία της Αστυνομίας των δύο χωρών. Μα, Αμερικανοί και Ιταλοί, καταγγέλλουν την αλβανική Αστυνομία, ότι είναι η ίδια η… μαφία. Τα ίδια και με την Δικαιοσύνη. Τι σόι εμπιστοσύνη να υπάρξει;

Η απουσία επίσημης εξήγησης για τους λόγους πρόσκλησης του Ερντογάν στην Ελλάδα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος αυτοπροσκλήθηκε για να φανεί, ότι δεν είναι απομονωμένος, αφού καμιά δυτική χώρα δεν θέλει να τον δει ούτε σε φωτογραφία. Και προφανώς, αυτό πρέπει να έγινε πριν από το ταξίδι του Κοτζιά στην Τουρκία, που μάλλον πήγε για καθορισμό των διαδικαστικών.

Τι σκέφθηκε η κυβέρνηση, με το οποίο συμφώνησε κι ο Παυλόπουλος, και δέχθηκε να έρθει ο Ερντογάν στην Αθήνα, είναι άγνωστο [μήπως πρόκειται για επιβράβευση επειδή δέχτηκε τον άλλο δικτάτορα, τον Μαδούρο, στην Άγκυρα;]. Τουλάχιστον, εξασφαλίστηκε ότι δεν θα πάει στην Θράκη;

Ετοιμάζουν μονιμοποίηση μέχρι 50.000 συμβασιούχων στο Δημόσιο μέσω "προσωπικής επαφής". Αποκλείονται επομένως όσοι φορούν γραβάτα και όσοι δεν έχουν βεβαίωση ότι συμμετείχαν σε καταλήψεις. Προσλαμβάνονται όσοι γνωρίζουν αγγλικά τουλάχιστον επιπέδου Τσίπρα, και ελληνικά τουλάχιστον επιπέδου Τσακαλώτου. Πιο αξιοκρατική πρόσληψη δεν γίνεται.