Skip to main content

H... αγχόνη του Ερντογάν και οι κουτοπονηριές με το όνομα των Σκοπίων

Η τοξική ατμόσφαιρα στα Βαλκάνια, η καταδίκη του Λούλα στη Βραζιλία και η στήριξη της ΕΡΤ στην έκθεση φωτογραφίας για τη Βενεζουέλα.

Γέμισαν από… τόξα τα Βαλκάνια. Έχει την πρωτοκαθεδρία η Τουρκία με το "μουσουλμανικό τόξο", και κάνουμε τώρα ρελάνς με το ορθόδοξο τόξο (Ελλάδα - Σερβία - Βουλγαρία). Πολλή τοξική γίνεται η ατμόσφαιρα.

Κι άλλος σύντροφος με "ηθικό πλεονέκτημα" στη φυλακή. Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, καταδικάστηκε να εκτίσει ποινή εννέα ετών κι έξι μηνών για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Φυλλορροούμε, σύντροφοι, φυλλορροούμε. Μας κατάλαβαν…

Με ρώτησαν για το χθεσινό σχόλιο, σχετικό με την αντίδραση ιδεοληπτικών κατοίκων της Άνδρου, που δεν θέλουν στο λιμάνι τους την φρεγάτα του ναυτικού μας, ποιους λόγους προβάλλουν. Μην το ψάχνετε. Ό,τι του κατέβει του καθενός. Αρκεί να υπηρετήσει την ιδεοληψία του.

Τι ισχυρίζονται: Το πλοίο μολύνει τη θάλασσα  / Το ελικόπτερο όταν απονηώνεται κάνει θόρυβο / Η παρουσία του στο Μπάτσι, τρομοκρατεί τους τουρίστες / Η θέα του πολεμικού διώχνει τους υποψηφίους αγοραστές των οικοπέδων τους / Το πλήρωμα κατά τις εξόδους, μπορεί να ενοχλήσει… τις κοπέλες!

Θα πάρουν απόφαση τελικά οι Ισραηλινοί ποιον αγωγό θέλουν; Ξανά-μανά ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Γιουβάλ Στέινιτζ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Ενέργειας (και… προεδρικό γαμβρό), Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ανέφερε ότι η χώρα του και η Τουρκία είναι αποφασισμένες να υπογράψουν μέχρι το τέλος του έτους, συμφωνία κατασκευής αγωγού αερίου που θα προμηθεύει την Ε.Ε.!

Σλαβικές κουτοπονηριές. Ο Ζόραν Ζάεφ συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, Τζούλι Μπίσοπ, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στα Σκόπια. Ο Ζάεφ, που υποτίθεται ότι σκοπεύει να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την ονομασία αλβανοσλαβικού κράτους, απηύθυνε έκκληση στην αυστραλιανή κυβέρνηση, να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως "Μακεδονία".

[Γι’ αυτό διαφωνώ με τον Ν. Κοτζιά που νομίζει ότι με τα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) θα αμβλυνθούν οι διαφορές μας. Με ποιους εμπιστοσύνη; Με τους Σκοπιανούς;

Γράφηκε προ ημερών στη Voria.gr που δικαιώθηκε. Ότι ήθελε η Τουρκία ένα Σχέδιο Συμφωνίας (κάτι σαν την Ενδιάμεση Συμφωνία που ανοήτως υπογράψαμε με τα Σκόπια) για να αναβάλουν την γεώτρηση. Ο Τσαβούσογλου, το ομολόγησε, λέγοντας ότι η αποστολή πλοίου γεώτρησης δείχνει την "ανειλικρίνεια" της ελληνικής πλευράς κατά τις διαπραγματεύσεις της επανένωσης.

Με ποιους υπανάπτυκτους πολιτιστικά μπλέξαμε; Πριν από την έναρξη της δίκης στρατιωτικών που κατηγορούνται για την απόπειρα πραξικοπήματος, εντός του χώρου που είχαν αποκλείσει οι αστυνομικοί τοποθετήθηκε μια αγχόνη. Την ώρα που τους πήγαιναν στο δικαστήριο, τους πέρασαν μπροστά από αυτήν. Αυτόν τον "πολιτισμό" θέλει να φέρει στην Ε.Ε. ο Ερντογάν, με την ένταξη της Τουρκίας.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει φανερά αιματοβαμμένους δικτάτορες. Την ώρα που καθημερινά ανακοινώνονται και νέοι αριθμοί νεκρών από τους παρακρατικούς της κυβέρνησης Μαδούρο, στην Ελλάδα πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας για τη Βενεζουέλα με... χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ. [Θα υπάρχουν και φωτογραφίες με τους 90 νεκρούς και τους χιλιάδες τραυματίες].

Ο Πλάτων είχε γράψει για τον λαό: «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν».