Skip to main content

Η αυτοκράτειρα Κωνσταντοπούλου και ο αεροβάτης Μητρόπουλος

Οι θεωρίες της αυτοκράτειρας Κωνσταντοπούλου, η παρουσία Φωτόπουλου στο διάγγελμά της και οι αεροβασίες του Αλέξη Μητρόπουλου

Απογοητευμένοι δηλώνουν από τον Αλέξη Τσίπρα είναι 8 στους 10 πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Οι άλλοι που είναι ικανοποιημένοι από τον πρώην πρωθυπουργό, θα είναι προφανώς αυτοί που διορίστηκαν, ακόμη και κατά τις τελευταίες μέρες πριν από την παραίτηση.

Οι διαμαρτυρίες συμβασιούχων είναι «προβοκάτσια» κατά της Αριστεράς όταν κυβερνάει, θεωρεί η αυτοκράτειρα Κωνσταντοπούλου. Όταν όμως τις υποκινεί η Αριστερά κατά των αστικών κυβερνήσεων, είναι «αγώνας των εργαζομένων». [Πώς μάς κατάντησαν οι επαγγελματίες πολιτικοί, για να στήνουν αυτοί καριέρες άκοπα, σε βάρος της δικής μας ζωής;]

Βλέπουμε πάντως καθημερινά το νέο ήθος που ήρθε να αντικαταστήσει το παλιό. Είδαμε το ειρωνικό ύφος της «αγωνίστριας της Αριστεράς» Ζωής, όταν μιλούσε βουρκωμένη η απλήρωτη επί πεντάμηνο συμβασιούχος της Βουλής (Αυτά, για όσους δεν αντιλαμβάνονται ότι οι μαρξιστικές αντιλήψεις, εξ ιδεολογίας, οδηγούν στον ολοκληρωτισμό, και όχι στην δημοκρατία).

Οφείλω να εξομολογηθώ ότι μετά 4ωρη -κατά διαστήματα- παρακολούθηση της ομιλίας της αυτοκράτειρας, δεν άντεξα, και ως εκ τούτου δεν γνωρίζω τι αξιοπερίεργο συνέβη μετά. Έχω πάντως υποχρέωση να συγχαρώ -και να συλλυπηθώ- τους εκπροσώπους του Τύπου που παρευρέθηκαν στην αίθουσα καθ’ όλη την διάρκεια της παραληρηματικής ομιλίας, με μιάμιση ώρα εισαγωγή.

Εξαντλημένοι μεν, αλλά ελπίζεται ότι οι εργοδότες τους θα τους αμείψουν για την βαριά και ανθυγιεινή εργασία την οποία ακούσια πραγματοποίησαν, αλλά και έκτακτο επίδομα για την ψυχική φθορά που υπέστησαν, έχοντάς απέναντί τους την Κωνσταντοπούλου εν διαγγέλματι.

Πρέπει πάντως να σημειώσω ότι προσδίδει τεράστιο κύρος στην περαιτέρω πολιτική πορεία της αυτοκράτειρας Ζωής, η παρουσία του Φωτόπουλου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην ομιλία της. Τυχερή η κυρία που έχει κοντά της τέτοιες υψηλές προσωπικότητες.

Και την Βαλαβάνη. ομοίως. Την θυμάμαι, που από την πρώτη μέρα που ανέλαβε ήθελε να μείνει στην ιστορία και νομοθετούσε παρά το Σύνταγμα, αλλάζοντας κάθε λίγες ώρες και τα αποφασισθέντα. [Και καλά αυτή, οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοι τι ακριβώς προσφέρουν;]

Αυτή η συνεχής αναφορά του Μητρόπουλου ότι βγήκε πρώτος σε ψήφους, είναι απλώς υπενθύμιση στον Τσίπρα τι όφελος θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ αν τον συμπεριλάβει στις λίστες, ή ψιλοεκβιασμός του τύπου «πρόσεξε, γιατί παίρνω τις ψήφους μου και φεύγω». Η αλήθεια είναι ότι οι αεροβασίες του Μητρόπουλου κατά το τελευταίο διάστημα, μια στο καρφί και μια στο πέταλο, αυτήν την αίσθηση μού έδιναν.

Αλήθεια, γιατί ο Μητρόπουλος έδωσε προσωπική συνέντευξη μέσα σε αίθουσα της Βουλής; Προσωπική υπόθεση είναι η συνέντευξη και δεν είναι η Βουλή προσωπικό γραφείο κανενός.

Απορώ, που αναφέρονται όλοι στις επιπτώσεις στην οικονομία, χωρίς να γίνεται όμως μνεία στο σπαταλημένο κεφάλαιο σπουδών, των νέων που φεύγουν σε αναζήτηση εργασίας στην αλλοδαπή.

Τι στοιχίζουν οι σπουδές ενός πτυχιούχου στο ελληνικό κράτος; Κάθισε κανείς να υπολογίσει; Και να πολλαπλασιάσει επί 200 χιλ. νέους που εγκατέλειψαν την χώρα, (και είναι αμφίβολο αν επιστρέψει ένα μικρό ποσοστό - όσοι δεν βρουν δουλειά δηλαδή). Και λογαριάζω μόνο τις απώλειες στην οικονομία. Φυσικά, η απώλεια νέων από την Πατρίδα, δεν μετριέται σε χρήμα.

Καλλισθένης