Skip to main content

Το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών και οι αυταπάτες του Τσίπρα

Η αναγκαιότητα της εκλογής Μέρκελ για την Ευρώπη και η εταιρεία που θα οργανώσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις εκλογές της κεντροαριστεράς.

Η κυβέρνηση δεν απομακρύνθηκε από τις αυταπάτες της. Όταν ο Α. Τσίπρας είχε ομολογήσει ότι όλα όσα υποσχόταν ήσαν αυταπάτες [αδυναμία πολιτικής αντίληψης, το λέγω εγώ] πιστέψαμε ότι θα τις εγκαταλείψει, αλλά φαίνεται ότι είναι βαθιά ριζωμένες μέσα του.

Καθυστερούσε την τρίτη αξιολόγηση, κατ’ αρχάς με την ελπίδα ότι στις εκλογές του Βελγίου και της Γαλλίας θα κυριαρχούσαν τα αντιευρωπαϊκά κόμματα, ώστε με μπάχαλο την Ευρώπη θα μπορούσε να φέρει κάτι τι το θετικό για την Ελλάδα και για τον ίδιο. Αυταπάτες ήταν, αλλά το μεγάλο στοίχημα ήταν οι εκλογές της Γερμανίας, όπου θα κυριαρχούσε ο φίλος του σοσιαλδημοκράτης Σουλτς.

Και ότι θα έκανε φιλελληνική κυβέρνηση συνασπισμού με τους Πράσινους και την γερμανική αριστερά Die Linke -που η προηγούμενη αρχηγός που παραιτήθηκε έβλεπε θετικά το ελληνικό θέμα- και μόνον όταν κατάλαβαν επί τέλους ότι κι αυτό ήταν αυταπάτη, αποφάσισαν να κλείσουν την αξιολόγηση. Εν τω μεταξύ η ζημιά του ελληνικού λαού μεγάλωνε.

Το ερώτημα είναι, γιατί οι πολιτικές αυθεντίες, και τόσο μορφωμένοι κατά τον Καρανίκα, δεν κατάλαβαν ότι ο Σουλτς δεν έχει καμιά πιθανότητα να κυβερνήσει; Την τρίτη μόλις ημέρα που ο Σουλτς ανήγγειλε την υποψηφιότητά του, και παρά το γεγονός ότι οι πρώτες δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να υπερέχει, σ’ αυτήν την ταπεινή στήλη που δεν διαθέτει την σοφία των κυβερνητικών, είχα γράψει ότι είναι τελειωμένος.

Από πού προέκυψε αυτή η βεβαιότητα; Από το γεγονός, ότι αμέσως αναγγέλθηκε από τις Βρυξέλλες έρευνα εναντίον του για κάποια σκάνδαλα κακοδιαχείρισης. Τότε το θυμήθηκαν. Το σύστημα δεν παίζει. Στην αναμέτρηση των δύο τάσεων που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο [ας πούμε εκφραζόμενες από τον Τραμπ και απέναντι την παρέα του Σόρος] η Ευρώπη θα αμυνθεί. Και η αντιπαλότητα Τραμπ - Μέρκελ, έδειχνε καθαρά ότι η εκλογή της Μέρκελ ήταν αναγκαιότητα για την Ευρώπη [όχι απαραίτητα και για μας].

Αυτά, έλεγε η πολιτική ανάλυση, χωρίς αυταπάτες, αμέσως μόλις βγήκε στο προσκήνιο ο Σουλτς. Δυστυχώς, η Αριστερά έχει μπερδέψει σε επικίνδυνο σημείο την υπάρχουσα πραγματικότητα με την φαινομενική.

Μπουγιουρούμ εφέντη μ’! Αυτό λέγεται ότι θα ειπωθεί από τους φορείς της κεντροαριστεράς σε τουρκική εταιρεία για να οργανώσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, μια και οι ελληνικές αρνούνται η μια μετά την άλλη. Και ακόμη πιο ενδιαφέρον έχει καθώς στέλεχος του κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου που ασχολείται με το θέμα ξεκαθάρισε πως η συνεργασία με τους Τούρκους είναι η μόνη εφικτή λύση.  

Παραιτήθηκε η Φράουκε Πέτρι, συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων Γερμανίας και μέχρι σήμερα το πιο γνωστό μέλος του. Έκανε μια πολύ σωστή διατύπωση, που καλό θα ήταν να την πρόσεχαν οι Έλληνες πολιτικοί:

«Το AfD του 2013 και ως το 2015 ζητούσε καθαρά στο τέλος να καταστεί ικανό να κυβερνήσει. Αυτό παραμένει το δικό μου αίτημα. Ένα αναρχικό κόμμα, όπως λεγόταν τις τελευταίες εβδομάδες ότι είναι, μπορεί να είναι επιτυχές στην αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορεί να υποβάλει αξιόπιστη πρόταση για την ανάληψη της διακυβέρνησης».