Skip to main content

Η Αφροδίτη του Μετρό Θεσσαλονίκης! Το νέο εντυπωσιακό εύρημα

Το εντυπωσιακό άγαλμα έρχεται να συμπληρώσει τη λίστα των πολλών και σημαντικότατων ευρημάτων που ήρθαν στο φως στον σταθμό της Αγίας Σοφίας.

Ένα εντυπωσιακό άγαλμα της Αφροδίτης είναι ένα από τα πιο πρόσφατα ευρήματα που ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες του μετρό στον σταθμό της Αγίας Σοφίας. 

Το άγαλμα, του οποίου έχει διασωθεί μόνο το σώμα, εντοπίστηκε δίπλα στο μνημειώδες Κρηναίο Οικοδόμημα. Είναι μικρών διαστάσεων, περίπου 20 πόντων, και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους χρονολογείται τον 1ο αιώνο π.Χ..

Οι ανασκαφές στον σταθμό της Αγίας Σοφίας εξέπληξαν τους αρχαιολόγους καθώς έφεραν στο φως ευρήματα ιστορικής σημασίας και ιδάιτερης αισθητικής αξίας, όπως είναι οι δύο μαρμαρόστρωτες πλατείες, και πιο πρόσφατα τη μεγάλων διαστάσεων κρήνη και τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα (δείτε εδώ και εδώ).

Τη φωτογραφία του αγάλματος της ακέφαλης Αφροδίτης ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook ο πρόεδρος του Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, δίνοντας μια ιδέα για το τι θα επακολουθήσει στην παρουσίαση που θα γίνει για όλα τα ευρήματα των ανασκαφών σε σταθμούς του μετρό στην πόλη μας την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου.