Skip to main content

Η αφίσα που έδωσαν εννέα μαθητές στον Γιάννη Μπουτάρη

Οι εννέα μαθητές και μαθήτριες έφτιαξαν αυτή τη συμβολική αφίσα στο πλαίσιο της 13ης διοργάνωσης της εκστρατείας Ecomobility.

Μια αφίσα στην οποία απεικονίζεται μια κοπέλα να κάνει ποδήλατο κοντά στο Λευκό Πύργο έδωσαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, μαθητές του 2ου Πειραματικό Γυμνασίου.

Οι εννέα μαθητές και μαθήτριες έφτιαξαν αυτή τη συμβολική αφίσα στο πλαίσιο της 13ης διοργάνωσης της εκστρατείας Ecomobility. Όπως ανέφεραν, με την αφίσα ήθελαν να περάσουν το μήνυμα της οικολογικής μετακίνησης.

Οι μαθητές παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου και παρέδωσαν την αφίσα.  

Με τη συμμετοχή του στη διοργάνωση Ecomobility ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές γυμνασίων της πόλης να καταθέσουν τις προτάσεις τους με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της αστικής λειτουργίας και την αντίστοιχη αλλαγή συμπεριφορών και συνθηκών μετακίνησης.

Στη φετινή διοργάνωση παίρνουν μέρος τρία σχολεία του Δήμου, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το Πειραματικό του Α.Π.Θ. και το 1ο Γυμνάσιο Χαριλάου, τα οποία με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρούνται σε κάθε περιοχή, καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις γύρω από τη βιώσιμη κινητικότητα.