Skip to main content

Οι αεροβασίες του Μητρόπουλου και το κάλεσμα Μεϊμαράκη για συνεργασία

Οι αεροβασίες του Μητρόπουλου, το κάλεσμα Μεϊμαράκη για συνεργασία και τι περιείχε τελικά το εμπόρευμα στo πλοίο «Haddad 1».

Άμα είσαι μορφωμένος, βρε παιδί μου, και μάλιστα και καθηγητής, τι ωραία που τα λες… Για τον Μητρόπουλο ο λόγος, τον πρωταθλητή της κωλοτούμπας, ο οποίος αποκάλεσε τις αεροβασίες του, απλώς «αντιφάσεις».

Δεν έκρυψε και μια από τις επιθυμίες του. Ιδανικό σχήμα θα είναι, κατ’ αυτόν, για ίδρυση κόμματος, Κωνσταντοπούλου - Μπαρουφάκης - Μητρόπουλος. Απίστευτη ομάδα. Θα ξεπεράσουν σε επιτυχίες και τον Σεφερλή. Αν βάλουν μέσα και την Ραχήλ, μαζί με τον Λεουτσάκο, μέχρι που συντρίβουν και τον Μίστερ Μπιν.

Δεν χάνει ευκαιρία ο Μεϊμαράκης να τονίζει πως απαιτείται μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ για να πάει μπροστά ο τόπος. Αναγκαίο είναι αυτό, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ας κάνει όμως τον κόπο ο Βαγγέλας, να ρωτήσει τον Σαμαρά, γιατί ζημίωσε την χώρα, όταν επί δύο χρόνια παρίστανε τον αντιμνημονιακό, κι αρνιόταν την συγκυβέρνηση που του πρότεινε ο γιος της Μάργκαρετ.

Περίμενα τόσες μέρες την ειλικρινή ανακοίνωση των Αρχών, για το εμπόρευμα στo  πλοίο «Haddad  1», το οποίο από την πρώτη στιγμή διαδόθηκε -χωρίς κανείς να διατυπώσει την παραμικρή αμφιβολία- ότι μετέφερε σφαίρες και καραμπίνες για τους τζιχαντιστές στην Λιβύη. Και στη συνέχεια… σιωπή.

Δηλαδή μας είπαν, ότι οι τζιχαντιστές, που διαθέτουν τον ίδιο σύγχρονο οπλισμό με τους αντιπάλους τους, δεν παράγγειλαν καλάσνικοφ ή όλμους, αλλά κυνηγετικές καραμπίνες. Δεν ξέρω και εάν έχει μπεκάτσες ή αγριογούρουνα στη Λιβύη, ούτε αν οι τζιχαντιστές αποφάσισαν να σταματήσουν τις θηριωδίες κατ’ ανθρώπων, και να αρχίσουν να κυνηγούν ζωάκια.

Οι Αρχές δεν γνωρίζουν αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Κρητικοί, ότι στην παραλία Καλοί Λιμένες, που βρίσκονται 75 χλμ.  νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, γίνεται το λαθρεμπόριο για εμπορεύματα που διοχετεύονται στην εσωτερική αγορά; [Συνήθως τέτοιες συλλήψεις γίνονται είτε από κάρφωμα αντιπάλου λαθρέμπορου, είτε κατά λάθος (και μετατίθεται το όργανο που δεν πρόσεχε)].

Αφήστε λοιπόν τα παραμύθια με τις καραμπίνες και τα τσιγάρα για τους τζιχαντιστές και πείτε τι έβγαλε η ανάκριση, εάν έγινε.

Και μια και αρχίσαμε τα «συνωμοσιολογικά», στον ξένο Τύπο προσεκτικοί αναλυτές απορούν, πώς βρέθηκε το νεκρό παιδάκι από την Συρία κάθετο στο κύμα, ενώ η θάλασσα ξεβράζει πάντα τις σορούς παράλληλα στα κύματα.

Αυτή η φωτογραφία πάντως (που σίγουρα, όλοι δακρύσαμε βλέποντάς την) όχι μόνον περιόρισε τις αντιδράσεις για την κατάληψη της Ευρώπης από Ασιάτες, αλλ’ απεναντίας υπάρχουν αποφάσεις για μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και λαθρομεταναστών. Το δυστυχισμένο παιδάκι της Συρίας, άθελά του, άνοιξε καινούργιους δρόμους στην Ευρώπη.

Και ένα τελευταίο… Γιατί δεν δόθηκε η σημασία που πρέπει στο πλακάτ με λόγια μίσους για την Λέσβο, που κατασκεύασαν οι λαθρομετανάστες και με σύνθημα «We will destroy the island» («Θα καταστρέψουμε το νησί σας»); Κανείς δεν συγκινήθηκε ούτε από τα λόγια του υπηρεσιακού υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του Star παραδέχθηκε πως έχουν μπει στην Ελλάδα και τζιχαντιστές ανάμεσα στους πρόσφυγες, που βρίσκονται στα νησιά μας;

Καλλισθένης