Skip to main content

Οι αχώριστοι Τσίπρας-Καμμένος και ο περίεργος ακτιβισμός στην Κύπρο

Οι δηλώσεις Καμμένου για Τσίπρα, ο κινηματογραφικός ρόλος του Ντόναλντ Σάδερλαντ και οι ακατανόητες ακτιβιστικές κινήσεις στην Κύπρο

Και ο υπουργός Δικαιοσύνης επιτίθεται κατ’ αυτής, επειδή δεν του άρεσε μια απόφαση που αφορούσε "αγωνίστρια της Αριστεράς". Με όλες αυτές τις συνεχείς επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης από υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες, ενισχύεται η πεποίθηση ότι υπάρχει σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης.

Βεβαίως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψαν ποτέ τις αντιδημοκρατικές τους αντιλήψεις, εφ’ όσον ομνύουν τη δικτατορία του προλεταριάτου, όμως ορκίστηκαν σε Σύνταγμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Επιδεικνύοντας την περιφρόνησή τους σ’ αυτό, οδηγούν τον τόπο σε επικίνδυνες ατραπούς. Ο Τσίπρας μπορεί να ονειρεύεται να γίνει Μαδούρο, η Ελλάδα όμως δεν θέλει να γίνει Βενεζουέλα.

Τα παραπάνω τα επιβεβαιώνει πλήρως ο μνημονιακός υπουργός, ο οποίος "υπόσχεται" μία άλλη σύνθεση δικαστηρίου σε κατηγορούμενη για τρομοκρατία, και τότε θα γίνει δεκτό το αίτημά της.

Να πιστέψω ότι είναι τόσο βλάκας, ώστε να επιβεβαιώνει πράξεις διαπλοκής, δεν το νομίζω. Προτιμώ να δεχθώ, αυτό που κι άλλες φορές έχω γράψει. Ότι δεν κρύβουν τις αντιδημοκρατικές τους τάσεις, ούτε την προσπάθεια για άλωση του Δημοσίου. Όλα όσα συμβαίνουν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι προχωρώντας σε "διοικούμενη δημοκρατία" -μορφή δικτατορίας, δηλαδή- αρχικά έβαλαν στόχο την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης. Δεν θα μας οδηγήσουν σε ομαλή πορεία όλα αυτά.

Άλλωστε ο Καμμένος μας το είχε πει πριν από δύο χρόνια. Ότι «οι ένοπλες δυνάμεις εγγυώνται την εσωτερική ασφάλεια». Η αλήθεια είναι, ότι τις εκκαθαρίσεις τις κάνουν πιο ομαλά από τον Ερντογάν. Το ίδιο και τις προωθήσεις. Ο εφοριακός που έλυνε σταυρόλεξο, την ώρα που δίπλα του υπήρχε ουρά 20 πολιτών, μετατίθεται σε θέση… Καθηγητή των εφοριακών (για να τους μάθει πώς λύνουν σταυρόλεξο).

Ο γνωστός ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ, στην τελευταία του ταινία απευθύνεται στους νέους, ομολογώντας ότι πολύ φοβάται για το μέλλον τους και τους δίνει μια συμβουλή: να μην εμπιστεύονται κανένα ηγέτη τους, γιατί αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι προδότες τους.

Ο βετεράνος ηθοποιός τελειώνει τον λόγο του με μια σημαντική προτροπή απευθυνόμενος στους νέους, να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης στα χέρα τους, τονίζοντας πως: «Εσείς είστε η πραγματική δύναμη και στο χέρι σας είναι να ανατρέψετε όλους αυτούς τους προδότες που σας οδηγούν στην καταστροφή».

Συμπληρώνω, με μια διαφοροποίηση. Αν οι νέοι ανατρέψουν μια αστική κυβέρνηση, θα είναι νέοι "προοδευτικοί". Αν ανατρέψουν μια κυβέρνησης της Αριστεράς, όπως του Μαδούρο, οι νέοι θα είναι "όργανα του καπιταλισμού". [Καλά δεν τα λέω, Τριαντάφυλλε;]

Δήλωση Καμμένου: «Με τον Τσίπρα μαζί μέχρι τέλους. Δεν θα μας χωρίσουν με "διαόλους και ζιζάνια"». Τι να εννοεί, τώρα; Ότι ακόμη κι αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή, ο Τσίπρας θα τον κρατήσει υπουργό; Επειδή, εκτός από το ενδιαφέρον για το υπουργείο "του", μάλλον έχει ξεχάσει πως έχει και κόμμα.

Μέλη της ομάδας «Αριστερή Κίνηση - Θέλουμεν Ομοσπονδία», ανήμερα της επετείου της 15ης Ιουλίου κατέβασαν τις ελληνικές σημαίες από ένα φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο και τις έστειλαν στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά. Παλαιότερα είχαν προβεί σε αντικατάσταση των ονομάτων δρόμων στις ελεύθερες περιοχές όπου αναγραφόταν το όνομα του Γρίβα Διγενή ενώ κόλλησαν αυτοκόλλητα που έγραφαν "Οδός Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων". [Μήπως κι εδώ δεν επιμένουν να ονομαστούν τα Σκόπια σκέτο "Μακεδονία";].