Skip to main content

Η 10η Zootechnia ανοίγει σε περιβάλλον αγροτικών κινητοποιήσεων

Η διεθνής έκθεση κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας της ΔΕΘ- Ηelexpo, είναι η μεγαλύτερη σε συμμετοχές από κάθε προηγούμενη, σύμφωνα με τη διοίκηση.

Η φετινή, 10η Ζοοtechnia θα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην ιστορία της διεθνούς έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία, που έχει στο χαρτοφυλάκιο των κλαδικών της εκθέσεων η ΔΕΘ- Helexpo.

Η φετινή Zootechnia που θα πραγματοποιηθεί 2-5 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταγράφει ρεκόρ συμμετοχών με τους εκθέτες να προσεγγίζουν τους 939 έναντι 849 το 2015.

Οι άμεσοι ξένοι εκθέτες προέρχονται από Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία ενώ συνολικά, μαζί με τους έμμεσους, εκπροσωπούν 37 χώρες.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ- Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης και στη Ζοοtechnia δίνεται έμφαση στην πρόσκληση hosted buyers, από δέκα χώρες, ενώ επιπλέον 300 επισκέπτες θα έρθουν με ομαδικές συμμετοχές από Αλβανία, ΠΓΔΜ και Βουλγαρία.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Ηelexpo Τάσος Τζήκας, υπογράμμμισε την μεγάλη έμφαση που δίνει η εταιρεία στον αγροτοδιατροφικό τομέα της οικονομίας, διοργανώνοντας εκτός από την Zootechnia, την Agrotica, την ΑgroThessaly, την Detrop αλλά και την Frescon.

O κ. Τζήκας ζήτησε από τους αγρότες, να στηρίξουν την έκθεση μη αποκλείοντας την οδική πρόσβαση στο εκθεσιακό κέντρο, στους κτηνοτρόφους και παραγωγούς που θέλουν να επισκεφθούν την Zootechnia.

Eκπροσωπώντας τον κλάδο των κατασκευαστών αλλά και τον εισαγωγέων αντιπροσώπων μηχανημάτων, οι κ.κ. Ανδρέας Κουτσοκώστας και Ιωάννης Χίγκας, πρόεδρος του ΕΚΑΓΕΜ και αντιπρόεδρος του ΣΕΑΜ αντίστοιχα, δήλωσαν πως περιμένουν την προκήρυξη των δράσεων, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού, που θα αφορούν επενδύσεις στις γεωργοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις.

Στην Zootechnia και τις εκδηλώσεις που περιλαμβάνει αναφέρθηκαν ο αναπλ. Γενικός διευθυντής Αλέξης Τσαξιρλής και ο υπεύθυνος διοργάνωσης της έκθεσης Βασίλης Σπύρου.

Έτσι, στο πλαίσιο της Zootechnia θα πραγματοποιηθει το Pet Festival με ιδιαίτερες ενότητες αφιερωμένες στα ζώα συντροφιάς, σκύλους και γάτες, αλλά και το 6ο Σαλόνι Αλόγου.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται:

- Εκδήλωση για την «Έρευνα και καινοτομία στο μηχανικό άρμεγμα και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη ζωϊκή παραγωγή».

- Εκδήλωση για την «Κτηνοτροφία ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».

-«Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος κτηνοτροφικών μονάδων».

- Πανελλήνιο συνέδριο για «Το κρέας και τα προϊόντα του».

- Το «6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας Ζωϊκής Παραγωγής».

- Ημερίδα με θέμα «Νέες απειλές για την Ελληνική Κτηνοτροφία».