Skip to main content

Hurriyet: Υποδυόμενοι τους πρόσφυγες, οι πραξικοπηματίες στην Ελλάδα

Οι κάτοικοι του χωριού Σούμπασι, απέναντι από το Σουφλί, περιέγραψαν στην εφημερίδα τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι διακινητές.

Τους Σύρους πρόσφυγες υποδύονται και περνούν στην Ελλάδα άτομα που είναι ύποπτα για σχέση με τη FETO, την οποία κατηγορεί η τουρκική κυβέρνηση για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Για κύμα εισόδου στην Ελλάδα τέτοιων ατόμων κάνει λόγο η Hurriyet, αναφέροντας πως τα συγκεκριμένα άτομα επιχειρούν να περάσουν στη χώρα μας, υποδυόμενα Σύρους πρόσφυγες.

Οι ύποπτοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα που θέλουν να φύγουν από την Τουρκία συγκεντρώνονται σε χωριά στη βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης, προκειμένου να περάσουν στο Διδυμότειχο και το Σουφλί, μία διαδρομή που χρησιμοποιούν συχνά οι Σύροι πρόσφυγες οι οποίοι θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη, γράφει η Hurriyet.

Οι κάτοικοι του χωριού Σούμπασι, απέναντι από το Σουφλί, περιέγραψαν στην εφημερίδα τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι διακινητές. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, εκείνοι που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα κρύβονται στις δασικές εκτάσεις ανάμεσα στα χωριά μέχρι να πέσει η νύχτα. Στη συνέχεια, μέσα από αρδευτικά κανάλια και χωράφια φτάνουν στον Εβρο, που απέχει περίπου 1-1,5 χιλιόμετρο.

Δύο διακινητές χωρίζουν τα άτομα σε ομάδες 5-15 ατόμων, ανάλογα με το μέγεθος της βάρκας, που τη δένουν με σχοινί σε δέντρο. Ενας διακινητής επιβιβάζεται στο σκάφος που τους μεταφέρει στην Ελλάδα και μόλις αποβιβαστούν τα άτομα που μεταφέρει, ο συνεργός του τραβάει το σχοινί για να επιστρέψει η βάρκα στην άλλη όχθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες που επικαλείται η Hurriyet, κατοίκων της περιοχής, άτομα που είναι ύποπτα για σχέσεις με τη FETΟ έχουν βρει τρόπο να περνούν στην Ελλάδα, παρά τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.