Skip to main content

Hθικό το θέμα με Σκυλακάκη, λέει η ΝΔ

Ενοχλημένη είναι η ΝΔ, καθώς ο διαγραφείς Θ. Σκυλακάκης αποφάσισε να μην παραιτηθεί από την ιδιότητα του ευρωβουλευτή και επιμένουν ότι η έδρα στο ευρωκοινοβούλιο θα πρέπει να επιστρέψει στη ΝΔ.
Ενοχλημένη είναι η ΝΔ καθώς ο διαγραφείς Θ. Σκυλακάκης αποφάσισε να μην παραιτηθεί από την ιδιότητα του ευρωβουλευτή.

Κύκλοι της Ρηγίλλης έλεγαν ότι «θεωρούμε ότι υπάρχει μεγάλο ηθικό και πολιτικό θέμα με τον κ. Σκυλακάκη και την επιμονή του να κρατήσει την έδρα. Οι ευρωβουλευτές διορίζονται. Δεν εκλέγονται. Θα πρέπει να επιστρέψει στην ΝΔ - όπου και ανήκει - την έδρα στο ευρωκοινοβούλιο».

Σε ό,τι αφορά στην κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην προανακριτική για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, «η ΝΔ παραπέμπει στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια».

Επίσης, σχετικά με τη θέση της ΝΔ στη Βουλή για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κρυστάλλινη.

«Επί της αρχής λέμε ναι, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα. Η κυβέρνηση το κάνει, όμως, με λανθασμένο τρόπο που πυροδοτεί εκρήξεις στην κοινωνία. Η ΝΔ διαφοροποιείται στη μεταβατική περίοδο, που σε άλλες χώρες φτάνει τα 5 έως 10 χρόνια. Διαφοροποιείται όμως και στο τέλος της μεταβατικής περιόδου των 30 μηνών που όρισε η κυβέρνηση οπότε και η άδεια χάνει όλη την αξία της. Στόχος μας είναι η ομαλότερη μεταβατική περίοδος για να μην τινάξουμε στον αέρα τον προγραμματισμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη, αλλά η ΝΔ απευθύνει έκκληση και στους ιδιοκτήτες των φορτηγών», επεσήμαναν κύκλοι της ΝΔ.