Skip to main content

HΠΑ: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας

Οι γερουσιαστές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος εξασφάλισαν με ψήφους 60 έναντι 39 την υιοθέτηση του νομοθετήματος από τη Γερουσία.
Την έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας έλαβε το νομοσχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, το οποίο έχει συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση των Ρεπουμπλικανών. 

Οι γερουσιαστές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος εξασφάλισαν μεψήφους 60 έναντι 39 την υιοθέτηση του νομοθετήματος. Το νομοσχέδιο θα πρέπει τώρα να ενσωματωθεί σε εκείνο που ψήφισε ήδη ηΒουλή των Αντιπροσώπων στις 7 Νοεμβρίου και στη συνέχεια να αποσταλείστην οριστική μορφή του στον πρόεδρο Ομπάμα για υπογραφή, προκειμένουνα γίνει νόμος του κράτους, κάτι που αναμένεται στις αρχές τουερχόμενου χρόνου.

Το νομοσχέδιο κατείχε την πρώτη θέση στην εσωτερική πολιτική ατζέντα του Μπαράκ Ομπάμα, καθώς επιφέρει μεγάλες αλλαγές στο αμερικανικό σύστημα υγείας, έπειτα από τη δημιουργία του κρατικού προγράμματος Medicare το 1965.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο της Γερουσίας παρέχεται υγειονομική περίθαλψη σε εκατομμύρια Αμερικανούς που σήμερα είναι ακάλυπτοι. Έτσι θα καλυφθεί συνολικά το 94% των Αμερικανών ηλικίας κάτω των 65 ετών. Οι πιο ηλικιωμένοι πολίτες τυγχάνουν ήδη υγειονομικής περίθαλψης, της Medicare, σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Νωρίτερα, ο ηγέτης των Δημοκρατικών της Γερουσίας Χάρι Ριντ δήλωσε «ήταν ένας μακρύς, δύσκολος δρόμος για όλους μας, βρισκόμαστε λίγα βήματαμακριά από την πιο σημαντική γραμμή τερματισμού που είχαμε στο Κογκρέσοεδώ και δεκαετίες».