Skip to main content

Hotelia: Σημείο συνάντησης ξενοδόχων και επαγγελματιών εστίασης

Τη διεθνή έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Ό,τι νεότερο έχουν να επιδείξουν οι κλάδοι των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης θα παρουσιάσει φέτος η Hotelia, η διεθνής έκθεση ξενοδοχειακού εξοπλισμού που διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την Philoxenia. Η Hotelia αναδεικνύεται σε επιχειρηματικό σημείο συνάντησης των προαναφερόμενων κλάδων, με δεδομένες και τις ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις της προηγούμενης διοργάνωσης.

Απευθύνεται δε σε ξενοδόχους, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, τεχνικές εταιρίες, καθώς επίσης και σε επαγγελματίες από τους χώρους της εστίασης, της καφεστίασης και του τουρισμού. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η ανακαίνιση ξενοδοχείων, ο καφές και οι νέες τεχνολογίες είναι μερικές από τις κατηγορίες που θα περιλαμβάνει η έκθεση.

Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί την καινοτόμα εκθεσιακή ενότητα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης ξενοδοχείων, DPOINT SPACES, η οποία έχει ως στόχο να αναδείξει πτυχές που σχετίζονται με την επαγγελματική δραστηριότητα κάθε ξενοδόχου, αρχιτέκτονα, διακοσμητή, τεχνικής εταιρείας, αλλά και επαγγελματία που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τον τουρισμό.

Στο φετινό DPOINT SPACES θα παρουσιαστούν το green zero hotel project (το πρώτο modular οικολογικό bungalow), το future boutique project (το boutique ξενοδοχείο του μέλλοντος) και το rent a design room project (το ενοικιαζόμενο δωμάτιο που μιλά στη γλώσσα του design).

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν στη φετινή Hotelia και μία ακόμη ειδική θεματική ενότητα, THE ART OF DRINKING «ALL ABOUT CAFÉ», ένα αφιέρωμα στη τέχνη του καφέ, που θα εστιάσει στην εξέλιξη και την κουλτούρα του δημοφιλούς ροφήματος στις μέρες μας. Με γνώμονα την ποιότητα και το μεράκι για έναν εκλεκτό καφέ, καταξιωμένοι baristas και roasters θα παρουσιάσουν τις τεχνικές τους μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων, δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ενημερωθεί και να γνωρίσει τον υπέροχο κόσμο του καφέ. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν και τις τρεις μέρες της έκθεσης.

Δεν θα λείψουν και οι παράλληλες ημερίδες για θέματα αιχμής, με σημαντική στιγμή τη συνεργασία της έκθεσης με την ECO WEEK, αλλά και το ειδικό πρόγραμμα της Gοοgle «Grow Greek Tourism on line».

Στο DPOINT SPACES συνεργάστηκαν με τη ΔΕΘ-Helexpo τα αρχιτεκτονικά γραφεία MAKRIDIS ASSOCIATES ARCHITECTS, MINAS KOSMIDIS-Architecture in Concept και NOMEN ARCHITECTS.