Skip to main content

History is back: Το συνέδριο Νεολαίας στην κατασκήνωση του ΑΠΘ

Στη διοργάνωση στην Καλάνδρα Χαλκιδικής συμμετέχουν 120 φοιτητές και 35 Καθηγητές Οικονομικών Σπουδών από 27 Πανεπιστήμια από διάφορες χώρες.

Με επιτυχία συνεχίζεται το 7o Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Νεολαίας και Summer School, που ξεκίνησε την Κυριακή 20 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ, στην Καλάνδρα της Χαλκιδικής.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δράσεων της ASECU Youth, κι έχει ως θέμα «History is back. Institutional Socioeconomic& Business Challenges in a rapidly changing world».

Στη διοργάνωση συμμετέχουν 120 φοιτητές και 35 Καθηγητές Οικονομικών Σπουδών από 27 Πανεπιστήμια από τις χώρες Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, FYROM, Γερμανία, Ελλάδα, Κίνα, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες φοιτητές παρουσιάζουν τις επιστημονικές τους εργασίες και παρακολουθούν διαλέξεις τόσο των Καθηγητών από τα 27 Πανεπιστήμια που συμμετέχουν όσο και προσκεκλημένων Καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ένωση των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και Παρευξείνιας Ζώνης (ASECU) ιδρύθηκε το 1996 και αριθμεί 51 Πανεπιστήμια-μέλη από 19 χώρες.