Skip to main content

Και η Θεσσαλονίκη γιορτάζει απόψε το Halloween - Όλες ο εκδηλώσεις

Η Voria.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες προτάσεις με εκδηλώσεις και δράσεις για τη «βραδιά των νεκρών» στη Θεσσαλονίκη.

Την τιμητική του έχει σήμερα σε όλο τον δυτικό κόσμο το Halloween, η παγανιστική γιορτή για τους νεκρούς, που έχει ως σήμα κατατεθέν τις τρομακτικές κολοκύθες και το παραδοσιακό «Trick or Treat» από πόρτα σε πόρτα για κέρασμα.

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια η μακάβρια αυτή γιορτή(αλλιώς αποκαλούμενη και All Hallows Eve, που σημαίνει την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων), κερδίζει όλο και περισσότερους θαυμαστές, με πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Τα ζόμπι, οι μάγισσες, τα φαντάσματα και φυσικά οι κλασικές σκαλισμένες κολοκύθες βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ τα καταστήματα (καφέ, μπάρ, εστιατόρια) και πολλά άλλα, στολίζονται και προετοιμάζονται για την «στοιχειωμένη» βραδιά.

Δείτε πώς θα γιορταστεί η αποψινή «βραδιά των νεκρών» σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης:



- Halloween Βραδιά Μυστηρίου από το Βιβλιοπωλείο ΑΡΧΕΤΥΠΟ και το Mystery House

To Mystery House, ο οίκος του μυστηρίου, με αφορμή την ημέρα του Halloween διοργανώνει μια μοναδική βραδιά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.
Ώρες νυχτερινές, συνοδεία ατμοσφαιρικών μουσικών, με αφηγήσεις τρομαχτικών ιστοριών, bazaar βιβλίου από τον χώρο του Gothic και του Fantasy, παρουσίαση του άγνωστου παρελθόντος της γιορτής, διαδραστικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να φορέσουν την πιο σκοτεινή τους αμφίεση και να ταξιδέψουν στους θρύλους και τις διηγήσεις από την «άλλη» πλευρά.

Ώρα έναρξης: 21.00
Τοποθεσία: Βιβλιοπωλείο ΑΡΧΕΤΥΠΟ, Χρυσοστόμου Σμύρνης 8
Είσοδος ελεύθερη



- Λύστε το μυστήριο στο «Halloween Mansion» του The Mind Trap

Οι πόρτες των δωματίων κλείνουν αλλά η πόρτα για τον κάτω κόσμο ανοίγει. Ένα μυστήριο πάνω απ' όλα τα άλλα, μια ιστορία βαθιά κρυμμένη στην έπαυλη του 'The Mindtrap'.
Κάντε την κράτηση σας τηλεφωνικά η ηλεκτρονικά εδώ για να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία στον, ειδικά διαμορφωμένο για την μέρα, χώρο του The Mindtrap Thessaloniki.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές μάλιστα, όσες ομάδες έρθουν φορώντας κάποιο creepy στοιχείο, θα έχουν 20% έκπτωση.

Ώρα έναρξης: Όλη την ημέρα
Τοποθεσία: The Mindtrap, Κομνηνών 12 και Τσιμισκή
Κρατήσειςς: 231 026 9885



- Παραδοσιακή μεξικανική γιορτή «Dia De Los Muertos» στο Hola Mexicana

Η «νεκρή» νύφη Loupita κυκλοφορεί στην Κούσκουρα ψάχνοντας τον αγαπημένο της Jose Antonio και το Hola Mexicana γιορτάζει την η μεγαλύτερη γιορτή των Μεξικανών Dias de los Muertos, κερνώντας έως και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου παραδοσιακό μεξικάνικο ψωμί & μαργαρίτες.

H Loupita παρέα με την Μεξικανική Κοινότητα Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους την Πέμπτη 2.11 & Παρασκευή 3.11 μετά τις 8 το βράδυ σε μια αυθεντική Μεξικάνικη γιορτή με δώρα και εκπλήξεις.

Για τα παιδιά την Κυριακή 5.11 μετά τις 12 το μεσημέρι δωρεάν Facepainting, μεξικάνικες λιχουδιές & δώρα.

*Εορταστικό combo menu Dias de los Muertos από Δευτέρα 30.10 έως Κυριακή 5.11

Τοποθεσία: Hola Mexicana, Κούσκουρα 6



- «Night of the Living Dead» Party στα TGI Friday's

Στα καταστήματα της Αριστοτέλους αλλά και στο Cosmos, η γνωστή αλυσίδα εστίασης έχει προγραμματίσει ένα φαντασμα…γορικό «Night of the Living Dead» Party, το οποίο θα έχει spooky μουσικές, Face Painting, το special cocktail που ετοιμάστηκε ειδικά για το Spookfest, το Purple Nightmare και ακόμη πιο spooky διάθεση.



- Halloween Aperitivo στο ρεστοράν *be

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου επιστρέφει το πιο τρομακτικό aperitivo της χρονιάς! Κολοκύθες, σκελετοί και νυχτερίδες θα σας περιμένουν στο be* για να δοκιμάσετε τον χαλοουινιάτικο μπουφέ του καταστήματος.

Τιμή κατ' άτομο: 10€ (cocktail και buffet), το 2ο cocktail 5€
Τοποθεσία: Κομνηνών 10



- Halloween Party στο WE

Μετά το ιστορικό Τέλος Εξεταστικής Πάρτυ στις 30 Σεπτεμβρίου με 3000 φοιτητές να ξεπερνούν το προηγούμενο ρεκόρ στον πολυχώρο WE, το Erasmuslost επιστρέφει με θεματική βραδιά Halloween Night και ανάλογες μουσικές επιλογές.

Ώρα έναρξης: 22.00
Τοποθεσία: Λεωφ. 3ης Σεπμτεβρίου



- ErasmusParty Halloween Edition στο 8BALL (Club & Livestage)

Το 8Ball, πιστό όπως κάθε χρόνο στο ραντεβού του, προσκαλεί όλες και όλους σε ένα ξέφρενο πάρτυ χωρίς σταματημό.
Χορός, τραγούδι, ξεσάλωμα, headbanging, ποτά, μπύρες, σφηνάκια, κολοκύθες, μάγισσες, μούμιες, ζόμπι, Φρανκενστάιν, λυκάνθρωποι και πάσης φύσεως βουρδούλακες σε ένα ανελέητο πανηγύρι «μέχρι να γίνουμε νυχτερίδες από τον πρωινό ήλιο».

Ώρα έναρξης: 22.00
Τοποθεσία: Λεωφ. 3ης Σεπμτεβρίου
Τιμή: 5 ευρώ/άτομο

- I Put a Spell on You - Halloween Night στο Space Lab



Την τελευταία Τρίτη του Οκτώβρη, στις 20:00 -όταν ο ήλιος πέσει για τα καλά-, στην οδό Μοναστηρίου 18, ψυχές από όλα τα μήκη και πλάτη της γης θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να γιορτάσουν τη νύχτα του Halloween.

Φωνές, μουσικές, φώτα και φρικιαστικά ροφήματα είναι λίγα από όσα θα απολαύσουν όσοι επιλέξουν να περάσουν τη βραδιά στο Space Lab.

Ώρα έναρξης: 20.00
Τοποθεσία: Μοναστηρίου 18
Τιμή: 8 ευρώ/άτομο



- Halloween Party στο The Pub

Για 7η συνεχή χρονιά το The Pub διοργανώνει βραδιά αφιερωμένη στην μακάβρια γιορτή και καλεί όσους το επιθυμούν να το επισκεφθούν φορώντας ό,τι στολή θελήσουν υπό την μουσική υπόκρουση κλασσικών τραγουδιών από τις δεκαετίες των 80s', 90s' και 00s'.

Τοποθεσία: Αιγύπτου 5, Λαδάδικα