Skip to main content

H Vidavo σε συζητήσεις για την είσοδο Ευρωπαίου στρατηγικού επενδυτή

Η εταιρεία λύσεων τηλεϊατρικής της Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της και σε άλλη χρηματιστηριακή αγορά της ΕΕ.

Δύο σημαντικές κινήσεις προετοιμάζει παράλληλα η εταιρεία τηλεϊατρικής της Θεσσαλονίκης Vidavo A.E. με σκοπό την ανάπτυξη των πωλήσεων στη διεθνή αγορά με αιχμή του δόρατος το ‘Vida 24’ , το σύστημα που υποστηρίζει τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών από απόσταση.

Η μία από τις δύο αυτές κινήσεις αφορά την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Εταιρεία, με την διάθεση μετοχικού ποσοστού έως 50%. Ήδη η διοίκηση της Vidavo βρίσκεται σε επαφές με ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου Υγείας, προκειμένου μέσα από το εμπορικό τους δίκτυο να προωθήσει τις τεχνολογικές λύσεις που έχει αναπτύξει και τις υπηρεσίες που παρέχει για την εξ’ αποστάσεως υποστήριξη ασθενών , την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων και την προσφορά εξατομικευμένης φροντίδας.

Η δεύτερη κίνηση αφορά την παράλληλη διαπραγμάτευση των μετοχών της Εταιρείας σε Χρηματιστηριακή Αγορά της Ε.Ε.. Όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, η Vidavo διερευνά μέσω συμβούλων το dual listing των μετοχών σε Αγορά της Κεντρικής Ευρώπης, όπως π.χ. στη γερμανική ή στη γαλλική.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη επειδή η Εταιρεία δεν πήρε από την ΕΝ.Α του Ελληνική Χρηματιστηρίου, όσα ήλπιζε όταν ανέβηκε στο ταμπλό το 2010. Εισερχόμενη στην ΕΝ.Α. προσέβλεπε σε κεφαλαιοποίηση που θα αντιστοιχούσε σε μία δίκαιη αποτίμηση, σε τόνωση της αξιοπιστίας και του κύρους της, κάτι που βεβαίως θα συνέβαλε στο να βρει διεξόδους στις αγορές του εξωτερικού. Ωστόσο, κανένας από τους στόχους αυτούς δεν επιτεύχθηκε με την ΕΝ.Α. οπότε η Εταιρεία αποφάσισε το dual listing, όχι αναγκαστικά για να αντλήσει επενδυτικά κεφάλαια, αλλά για να μειώσει το λεγόμενο country risk που λειτουργεί αρνητικά για τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις και, να τονώσει την αξιοπιστία της.

Στην τακτική γενική συνέλευση της Εταιρείας, οι μέτοχοι ψήφισαν την υλοποίηση των δύο παραπάνω επιλογών ώστε με την ολοκλήρωση των επαφών και διαπραγματεύσεων , να είναι έτοιμη να περάσει στην εφαρμογή των σχεδίων της.

Η Vidavo A.E. το 2016 επέστρεψε σε κερδοφορία αλλά είχε μεγάλη μείωση στον κύκλο εργασιών, της τάξης του 50%, με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται στην περιοχή των 300.000 ευρώ.