Skip to main content

H Toυρκία διαψεύδει την κατηγορία των Κούρδων για βομβαρδισμούς

Τουρκικές στρατιωτικές πηγές απέρριψαν την κατηγορία τονίζοντας ότι τουρκικά άρματα έβαλαν εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία.

Στο στόχαστρο των τουρκικών δυνάμεων υποστηρίζουν πως βρέθηκαν οι Κούρδοι της Συρίας αλλά και το υπουργείο 'Αμυνας της Ρωσίας, με την Τουρκία μάλιστα να βάλει εναντίον στόχων εντός του συριακού εδάφους, κάτι που έσπευσε να διαψεύσει η 'Αγκυρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η ένοπλη οργάνωση των Κούρδων της Συρίας, ανακοίνωσε ότι τουρκικά άρματα έβαλαν στο στόχαστρο θέσεις τους στην περιοχή Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο άρματα σφυροκόπησαν το χωριό Ντικμαντάς, που ελέγχεται από τις YPG, γύρω στις 15.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Τουρκικές στρατιωτικές πηγές ωστόσο απέρριψαν αυτήν την κατηγορία, τονίζοντας ότι τα τουρκικά άρματα έβαλαν εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία και όχι εναντίον των YPG.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από την πλευρά του, είχε ανακοινώσει νωρίτερα, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η Τουρκία σφυροκοπά τους Κούρδους που μάχονται εναντίον του Μετώπου Αλ Νόσρα στη Συρία. Ταυτόχρονα, καθημερινά περνούν από την Τουρκία στη Συρία φάλαγγες με φορτηγά γεμάτα με διάφορα εφόδια και όπλα που προορίζονται για τους αντάρτες, επιμένει η Μόσχα.

Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν καταγραφεί 41 παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία, πρόσθεσε το υπουργείο.