Skip to main content

H θέση του Προέδρου για το Κυπριακό και οι ιδέες του Λιάγκα

Ποιοι μπορούν να αναλάβουν τη μπίζνα με τη Ρωσία για τα καλάσνικοφ, η θέση του Προέδρου για το Κυπριακό και οι προχωρημένες ιδέες του Λιάγκα.

"Απαντήστε μας αν μπορείτε να φτιάξετε τα νέα Καλάσνικοφ"! Αυτή είναι η έγγραφη πρόταση της Μόσχας στην Αθήνα, για την συμπαραγωγή Καλάσνικοφ στην Ελλάδα. Και αναμένουν απάντηση μέχρι τον Αύγουστο! Αν δεν μπορεί ή δεν της επιτρέπουν να τα κατασκευάσει η ελληνική αμυντική βιομηχανία (ό,τι απόμεινε) ας τα αναλάβουν οι «Πυρήνες της Φωτιάς», ή οι «Ληστές με τα Μαύρα». Είναι ειδικευμένοι στα καλάσνικοφ, περισσότερο κι απ’ τους Ρώσους.

Υπάρχει βέβαια μεγάλο και σοβαρό πρακτικό πρόβλημα. Η απαγόρευση προσλήψεων που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και στην αμυντική βιομηχανία, έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην παραγωγή τους. Δεν είναι ψέμα ότι έχουν χαθεί μεγάλες παραγγελίες λόγω της έλλειψης προσωπικού!

Δεν είναι η πρώτη περίπτωση, όπου οι δανειστές μάς επιβάλουν μέτρα για να ωφεληθούν οι ανταγωνιστές, μέτρα που δεν έχουν καμιά σχέση με την εξυπηρέτηση του χρέους μας, ή την κάλυψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Μετά την έκταση που πήρε η πληροφορία για πρόθεση του Ερντογάν -κατά την «Εκδήλωση για την Άλωση»- να δώσει «την χαρμόσυνη είδηση για το άνοιγμα της Αγιά Σοφιάς στο προσκύνημα», έγινε διάψευση από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα όμως ξεκίνησε καμπάνια από ακραίους που προσευχήθηκαν στον αύλειο χώρο και απαίτησαν να γίνει η ΑγιαΣοφιά τζαμί.

Απαρατήρητη πέρασε η θέση του κ. Παυλόπουλου σχετικά με το Κυπριακό, η οποία διαφέρει από αυτήν του κ. Αναστασιάδη. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «δεν είναι νοητό να ησυχάσουμε ως Έλληνες εάν το Κυπριακό δεν λυθεί πριν απ’ όλα με την πλήρη αποχώρηση όλων των στρατευμάτων κατοχής και την αποχώρηση και του τελευταίου εποίκου».

Όμως, στις μέχρι τώρα συζητήσεις με τους Τουρκοκύπριους δεν τίθεται θέμα πλήρους αποχώρησης των εποίκων, αλλά περιορισμός του αριθμού τους. Και πώς θα υπάρξει πλήρης αποχώρηση, όταν στα Κατεχόμενα η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων είναι Τούρκοι έποικοι; Η πλειονότητα των Τουρκοκυπρίων εγκαταστάθηκε στην Βρετανία, ενώ οι έποικοι ξεπερνούν τις 500 χιλιάδες (όταν δεν σπάζεις το σπυράκι μικρό, αυτό γίνεται κακοήθης όγκος).

Οι Ουκρανοί κάνουν ό,τι μπορούν για να ερεθίσουν τον Πούτιν και να στριμώξουν φυσικά τους ρωσόφωνους στην Ουκρανία. Ο Ποροσένκο διόρισε κυβερνήτη της Οδησσού -πόλη με ρωσόφωνη πλειοψηφία- τον Σαακασβίλι, τον πρώην Γεωργιανό Πρόεδρο που έτρωγε την γραβάτα του στην εικόνα των ρωσικών αρμάτων, και που κατέφυγε στην Ουκρανία επειδή καταζητείται από τη Γεωργία για διαφθορά.

Από το ρωσικό ΥΠΕΞ ειπώθηκε: «Ο Σαακασβίλι, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα εναντίον του γεωργιανού λαού, ονομάζεται κυβερνήτης της Οδησσού, όπου οι νεοναζί έκαψαν τον κόσμο με πλήρη ατιμωρησία: αυτός είναι ένας βαθύς συμβολισμός της δημοκρατίας στο Κίεβο, την οποία παρατηρούν με τόσο καλή διάθεση στη Δύση».

Η Ναταλία Δραγούμη έκανε αναπαράσταση πώς έβαζε τις κούκλες να κάνουν σεξ (!) στην… "εκπαιδευτική" εκπομπή του κ. Λιάγκα! Στο πρωινάδικο του Λιάγκα της έφεραν δύο κούκλες -άνδρα και γυναίκα- ώστε να προχωρήσει σε αναπαράσταση. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει πολύ προχωρημένες ιδέες.

Καλλισθένης