Skip to main content

H ταινία «Σάνα - Η μουσική του λύκου» σε πρώτη προβολή στη Θεσσαλονίκη

Μια φορά τον μήνα το παιδικό - νεανικό κοινό της Θεσσαλονίκης παρακολουθεί, σε πρώτη προβολή, ταινίες από όλον τον κόσμο.

Η ταινία «Σάνα - Η μουσική του Λύκου» (Ελβετία-Καναδάς, 2014, 95΄) του Niko Jacusso θα προβληθεί την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου (ώρα 18:00) στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της δράσης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το οποίο συνεχίζει τις κινηματογραφικές προβολές βραβευμένων ταινιών, που απευθύνονται σε παιδιά (άνω των 12) και νέους, μέχρι και τον Μάϊο.

Μια φορά τον μήνα το παιδικό - νεανικό κοινό της Θεσσαλονίκης παρακολουθεί, σε πρώτη προβολή, ταινίες από όλον τον κόσμο που έχουν διακριθεί σε εγχώρια και ξένα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Σάνα έχει ταλέντο στη μουσική. Ζει με τον πατέρα της σε ένα χωριό του Καναδά. Κάποτε ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι που έπαιζε ζωηρά κομμάτια με το βιολί της σε γιορτές, μαζί με τη μητέρα της. Αφότου έχασε τη μητέρα της, η Σάνα σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο και έπαιζε σπάνια βιολί. Συνέχιζε όμως να γράφει στη μητέρα της συγκινητικά σημειώματα, τα οποία κρεμούσε σε ένα γέρικο δέντρο. Όποτε όμως πήγαινε σε εκείνο το δέντρο, έβλεπε έναν λευκό λύκο να την παρακολουθεί από μακριά. Σαν κάτι πάνω στο κορίτσι να τον τραβούσε όποτε έπαιζε βιολί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (με σειρά προτεραιότητας).

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς
Κατούνη 12 – 14, Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2310-385662