Skip to main content

H Suez Environment θέλει να υποστηρίξει την ΕΥΑΘ ΑΕ

Με ποιους τρόπους η μέτοχος Suez Environment επιθυμεί και προθυμοποιείται να υποστηρίξει την ΕΥΑΘ ΑΕ, σε πολλαπλά επίπεδα.

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το δημοσίευμα της Voria.gr της 29ης Ιουνίου, "Η Suez συνεχίζει να ενδιαφέρεται για το μάνατζμεντ της ΕΥΑΘ", προχώρησε ο εκπρόσωπος της Suez Εnvironment Γιώργος Δανιόλος.

Σύμφωνα με τον κ.Δανιόλιο, η γαλλική εταιρεία που είναι και μέτοχος της ελληνικής εισηγμένης με ποσοστό 5,46%, είναι πρόθυμη να συμμετέχει στο μάνατζμεντ προκειμένου να υποστηρίξει την ΕΥΑΘ παρέχοντας τη σημαντική τεχνογνωσία που διαθέτει στα αντικείμενα ύδρευσης- αποχέτευσης και περιβαλλοντικής προστασίας.

Ο κ. Δανιόλος σημειώνει πως η Suez ζήτησε τη συμμετοχή της με ένα μέλος, στο δ.σ. της ΕΥΑΘ, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο μάνατζμεντ αλλά πως δεν επιδιώκει την ανάληψη του μάνατζμεντ της εταιρείας της Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η γαλλική εταιρεία, μετείχε μαζί με τον Άκτωρα στο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ Α.Ε. , ενώ υπήρχε και μία ακόμη κοινοπραξία που διεκδικούσε το πλειοψηφικό πακέτο της Εταιρείας Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης(Αποστολόπουλος- Mekorot-ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ). Ωστόσο το όλο θέμα έληξε μετά την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματική «την αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ», απόφαση που έκλεισε το θέμα πώλησης της ΕΥΑΘ ΑΕ.

Στις νέες συνθήκες για την ΕΥΑΘ, πολύ σημαντική είναι η υϊοθέτηση της νέας σύμβασης παραχώρησης(δημόσιο - εταιρεία), το οποίο μεταξύ άλλων, προβλέπει μειώσεις και στα τιμολόγια νερού, όπως επίσης η προώθηση επενδύσεων σε υποδομές.