Skip to main content

H SkyGreece ανοίγει τα φτερά της Θεσσαλονίκης πέρα από τον Ατλαντικό

Η εταιρεία των ομογενών ξεκινάει τον Μάιο την αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τον Καναδά, με μία πτήση την εβδομάδα.
 
Η διετής περίοδος της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την SkyGreece Airlines, που στις 17 Μαίου θα κάνει την πρώτη υπερατλαντική της πτήση από Αθήνα- Μοντρεάλ-Τορόντο, ενώ την Πέμπτη 21 Μαίου, στις 1:30 το μεσημέρι, ο «Ταξιάρχης» θα πετάξει από τη Θεσσαλονίκη για το Τορόντο. 
 
Όπως δήλωσε στη Voria.gr o πρόεδρος της εταιρείας και ένας από τους μετόχους, π. Νικόλαος Αλεξανδρής, η SkyGreece AE έχει ήδη αποκτήσει με leasing το δεύτερο αεροσκάφος της , τον «Άγιο Δημήτριο»,  ένα airbus 340 των 300 θέσεων,  το οποίο από τις αρχές Ιουνίου θα πετάει τρεις φορές την εβδομάδα από Αθήνα για Νέα Υόρκη. 
 
Ο νέος αερομεταφορέας που στηρίχθηκε στα πρώτα του βήματα στην αποφασιστικότητα τριών ομογενών επιχειρηματιών σε Καναδά και ΗΠΑ- των  Β. Αλεφαντή, Π. Χειλάκου, Κ. Σταθάκη- καθώς και  του πατέρα Νικόλαου- ήδη βγήκε με προσφορές για φετινή σαιζόν στην αγορά, ενώ πολύ πρόσφατα, στις αρχές Μαρτίου, προχώρησε σε μία στρατηγική συνεργασία με την βουλγαρική αεροπορική εταιρεία ΒΗ Air, την οποία υπέγραψε ο γενικός εμπορικός δ/ντής της SkyGreece Airlines, Bασίλης Αλεφαντής και ο δ/νων σύμβουλος της BH Air, Γιάνκο Ιβάνοφ. 
 
 
Με τη συνεργασία των δύο εταιρειών, η SkyGreece προσθέτει έναν νέο προορισμό, τη Σόφια, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ζάγκρεμπ και τη Βουδαπέστη, προορισμούς που θα εξυπηρετούν οι πτήσεις της SkyGreece. 
 
Με αυτή τη στρατηγική συνεργασία, η SkyGreece βάζει τις βάσεις για την ανάπτυξή της στα Βαλκάνια, αφού η BH Air θα μπορεί να τροφοδοτεί τους κόμβους της , ενώ παράλληλα ο βουλγαρικός αερομεταφορέας θα αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα το στόλο του στην Ευρώπης μια και να αναπτύξει το πρόγραμμα της Βόρειας Αμερικής από τη Βουλγαρία. 
 
Από τις δύο εταιρείες, όπως είπε ο π. Νικόλαος, θα πρέπει να περιμένουμε, να ακούσουμε ενδιαφέροντα νέα στους επόμενους μήνες. 
 
Η SkyGreece, στο ξεκίνημά της, βασίζεται στον ελληνισμό της διασποράς και στη δραστηριοποίηση βασικών της μετόχων στο χώρο του τουρισμού, της SkyGreece Holidays Καναδά και της SkyGreece Holidays Αμερικής. Ο ελληνισμός του Καναδά ανέρχεται σε 400.000 άτομα. Στο Τορόντο η ελληνική κοινότητα αριθμεί 150.000 ψυχές από τις οποίες το 60% είναι Μακεδόνες. Πέραν των Ελλήνων της διασποράς, η εταιρεία θα μπορεί να εξυπηρετεί μετανάστες και από άλλες βαλκανικές χώρες, που ζούνε στη βόρεια Αμερική. 
 
Η εταιρεία έχει κεντρικά γραφεία στο Μαρκόπουλο Αττικής, γραφεία σε Νέα Υόρκη, Μοντρεάλ και Τορόντο, ενώ απασχολεί σήμερα 120 άτομα και στο επόμενο διάστημα, πρόκειται να προσλάβει επιπλέον 50 άτομα προσωπικό. 
 
SkyGreece : το πρόγραμμα από την Ελλάδα.
 
Η SkyGreece θα προσφέρει 3 πτήσεις την εβδομάδα από Αθήνα προς Τορόντο και μία εβδομαδιαία αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη που η οποία θα αρχίσει την Πέμπτη 21 Μάη του 2015. Η συχνότητα των πτήσεων για την περίοδο Νοέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016 θα είναι 2 φορές την εβδομάδα.
 
Η SkyGreece θα προσφέρει επίσης μια εβδομαδιαία αναχώρηση από Αθήνα προς Μόντρεαλ με έναρξη 24 Μάη, 2015.