Skip to main content

H Saucony Greece «τρέχει» στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Η εταιρεία προσφέρει μια δωροεπιταγή αξίας 5 € για αγορές μέσα από το κατάστημα σε όσους πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους από το Saucony Store.

H Saucony Greece στηρίζει δυναμικά το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Βόρειας Ελλάδας, τον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Κυριακής 1 Απριλίου και είναι δίπλα στο δρομικό κίνημα προσφέροντας μια δωροεπιταγή αξίας 5 € για αγορές μέσα από το κατάστημα σε όσους δρομείς πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους από το Saucony Store στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (διεύθυνση Μητροπόλεως 107, τηλ. 2311 241497)!

Αναφερόμενος στην υποστήριξη που προσφέρει η εταιρεία στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», ο Πρόεδρος της ΒΕΤΟ ΑΕΒΕ, που αντιπροσωπεύει τη Sauconi στη χώρα μας, κ. Αλέξης Χατζόπουλος δήλωσε:

«Στη Saucony, υπάρχουμε και λειτουργούμε αποκλειστικά για τους δρομείς. Είναι αυτοί που αποτελούν την έμπνευση μας, την πηγή κάθε καινοτομίας μας. Οι δρομείς και οι ανάγκες τους μας κάνουν και γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Αποτελούν την κινητήρια δύναμη για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των νέων προϊόντων μας. Είναι ο λόγος για να παραμένουμε διαρκώς ανταγωνιστικοί, ειλικρινείς και πάντα διψασμένοι για νέες κατακτήσεις.

Είτε βρισκόμαστε σε μια αίθουσα συνεδριάσεων, είτε σε διάλειμμα, κάθε στιγμή της ημέρας, το μόνιμο θέμα συζήτησης για εμάς είναι το σπορ μας, οι δρομείς και τα προϊόντα που τους δίνουν ενέργεια. Λατρεύουμε τα προϊόντα μας και δοκιμάζουμε οι ίδιοι εξαντλητικά κάθε προϊόν που αναπτύσσουμε.

Η απόλυτη αφοσίωσή μας και το πάθος που μας χαρακτηρίζει εξηγούν γιατί έχουμε καταφέρει να κατασκευάζουμε τα κορυφαία παπούτσια και ρούχα running στον κόσμο. Στο τέλος κάθε ημέρας, πάντοτε νοιώθουμε ότι έχουμε κάνει τα πάντα για να βελτιώσουμε, έστω και λίγο, τη ζωή και την απόλαυση των δρομέων.

Στη Saucony, πιστεύουμε ότι μια καλή μέρα είναι η μέρα που πάμε εμείς για τρέξιμο.
Όμως γνωρίζουμε ότι μια υπέροχη μέρα είναι εκείνη που εμπνέουμε και κάποιον άλλο να τρέξει».

Με έτος ίδρυσης το 1898, και καταγωγή από τις όχθες του ποταμού Saucony της Πενσυλβάνια, το ινδιάνικο όνομα του brand σήμαινε στη διάλεκτο των ιθαγενών, “η πηγή του ποταμού”. Το 1906, η εταιρία Saucony Shoe Manufacturing εγκαινίασε το πρώτο της εργοστάσιο, ακριβώς δίπλα στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Τιμώντας την ιστορία και την καταγωγή της, το λογότυπο της εταιρείας απεικονίζει την αέναη ορμή του ποταμού, ενώ οι τρεις τελείες δηλώνουν τη βραχώδη ομορφιά του.

Το 1910 η παραγωγική δυνατότητα της Saucony Shoe Manufacturing είχε ήδη αγγίξει τα 800 ζευγάρια παπούτσια ημερησίως, κυρίως παιδικά και εξειδικευμένα λειτουργικά παπούτσια ενηλίκων. Την ίδια περίοδο, στο Cambridge της Μασαχουσέτης, ο Abraham Hyde, Ρώσος μετανάστης, ανοίγει ένα κατάστημα λιανικής για να εμπορεύεται παντόφλες που ο ίδιος κατασκευάζει από υπολείμματα χαλιών. Μέσα σε μόλις 30 χρόνια, το 1940, η αρχική συλλογή του Hyde περιλαμβάνει πλέον ειδικά παπούτσια για baseball, bowling, ακόμη και πατίνια, ενώ κατά τη δεκαετία του ’60 η εταιρία αποτελεί ήδη τον επίσημο προμηθευτή παπουτσιών των αστροναυτών της NASA, συμπεριλαμβανομένων και των παπουτσιών που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί κοσμοναύτες στον πρώτο τους διαστημικό «περίπατο».

Το 1968, η εταιρία Saucony Shoe Manufacturing έχει ήδη εντάξει στην παραγωγή της και παπούτσια ειδικά σχεδιασμένα για running. Ο Hyde αποφασίζει να εξαγοράσει την εταιρεία και την μεταφέρει στις κεντρικές του εγκαταστάσεις στο Cambridge. Για την επόμενη δεκαετία, η Saucony θα αποτελέσει την επιλογή ενός κλειστού κύκλου “σοβαρών” δρομέων, μέχρι και το 1977 που κερδίζει στην Αμερική το βραβείο “Best Quality” από το πιο αναγνωρισμένο περιοδικό του κλάδου. Η δημοσιότητα που κερδίζει η Saucony από αυτό το βραβείο την καθιερώνει άμεσα και κάνει το όνομα της συνώνυμο της ποιότητας και των υψηλών επιδόσεων στην αθλητική υπόδηση. Το 1985, μετά από μια συνεχόμενη ανοδική πορεία, η εταιρεία μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Peabody της Μασαχουσέτης. To 2012 εξαγοράζεται από την Wolverine, συνεχίζει την ανοδική της πορεία και την ανεξάρτητη λειτουργία της.

Περισσότερα από 30 χρόνια μετά το πρώτο της βραβείο, ο κόσμος του αθλητισμού συνεχίζει να αναγνωρίζει τη Saucony ως συνώνυμο της καινοτομίας, της τεχνολογικής υπεροχής και της ποιότητας στην αθλητική ένδυση και υπόδηση.

Παράταση ατομικών εγγραφών μέχρι απόψε το βράδυ

Όσοι δεν φρόντισαν να κλείσουν ήδη μία θέση στη μεγάλη γιορτή της Κυριακής 1 Απριλίου, θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι απόψε το βράδυ, αφού δεν θα δοθεί καμία άλλη παράταση.

Οι ατομικές εγγραφές μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 21:00 το βράδυ, με τους εξής τρόπους:

α. Με online δήλωση συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

β. Με αποστολή της έντυπης φόρμας εγγραφής με e-mail στο info@atgm.gr και info@alexanderthegreatmarathon.org ή με fax στο 2310 200361 (ΜΕΑΣ Τρίτων)

γ. Αυτοπροσώπως στα Κεντρικά Γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο (τηλ.: 2310 200360)

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.