Skip to main content

H πρώτη αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Άγκυρα

Για πρώτη φορά συνδέονται με ναυλωμένες, charter πτήσεις, της Aegean, η Θεσσαλονίκη με την Άγκυρα. Η πρωτοβουλία του τουριστικού οργανισμού Ambotis.

Της Άννης Καρολίδου

Ο τουριστικός οργανισμός Ambotis, συνεργαζόμενος με το τουριστικό πρακτορείο Silver Holidays, παίρνουν την πρωτοβουλία και για πρώτη φορά συνδέουν με ναυλωμένες, charter πτήσεις, της Aegean, τη Θεσσαλονίκη με την Άγκυρα και μία ευρύτερη περιοχή 5 εκατομμυρίων πληθυσμού.

Η πρωτοβουλία αυτή παρουσιάσθηκε από υπεύθυνη πωλήσεων της Ambotis, Έλενα Γαϊτάνη, τον επικεφαλής των Silver Holidays, Στέφανο Χατζημανώλη, οι οποίοι ευχήθηκαν το παράδειγμα της ιδιωτικής πρωβουλίας να ακολουθήσουν οι αεροπορικές εταιρείες συνδέοντας με τακτικές πτήσεις τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα, με την τουρκική πρωτεύουσα. Οι συνδέσεις αυτές ανοίγουν προοπτικές για μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης τόσο σε εισερχόμενο όσο και σε εξερχόμενο τουρισμό, καθώς οι περιοχές του Πόντου και της Καππαδοκίας ενδιαφέρον μεγάλο αριθμό Ελλήνων.

Όπως είπε η κ. Γαϊτάνη, στο διάστημα από 17 έως και 30 Ιουλίου θα πραγματοποιήθούν τέσσερις πτήσεις back to back, μεταξύ Θεσσαλονίκης - Άγκυρας, με αεροσκάφη Airbus 320, 174 θέσεων. Το Ambotis , συνεργάζεται με το Silver Holidays που έχει καλή γνώση της τουρκικής αγοράς, αλλά οι συγκεκριμένες πτήσεις είναι ανοικτές για προγράμματα και άλλων τουριστικών οργανισμών.

Με την πτήση αυτή, η Ανατολία έρχεται κοντά στους Έλληνες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την περιοχή αφού η Σαμψούντα και η Νεάπολη είναι σε απόσταση μόλις 290-300 χλμ από την Άγκυρα.

Συνεργασία Ambotis με Silver Holidays



Να σημειωθεί ότι τα πακέτα που διαμορφώνονται για 5νθήμερες εκδρομές (τέσσερις διανυκτερεύσεις) είναι στις τιμές των περίπου αντίστοιχων οδικών. Ξεκινούν από τα 395 ευρώ/άτομο για τους Τούρκους που έρχονται με επιλογή διαμονής σε Θεσσαλονίκη ή Χαλκιδική ( ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου), ενώ οι Έλληνες που θα επισκεφθούν την Καππαδοκία μπορούν να κάνουν την 5νθήμερη εκδρομή με 500 ευρώ, τιμή που θα περιλαμβάνει τις μεταφορές, τα ξενοδοχεία, τις ξεναγήσεις και τους φόρους αεροδρομίων.

Η τουρκική αγορά έχει ανοίξει την τελευταία τριετία για την Ελλάδα και πλέον οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες γνωρίζουν καλά τη χώρα μας και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Αυτό το οποίο θα βοηθήσει στην προσέλκυση τουριστών και θα πολλαπλασιάσει τις αφίξεις Τούρκων αλλά και Ινδών, Κινέζων ακόμη και Ιρανών επισκεπτών, είναι η επέκταση του καθεστώτος των "5 νησιών", για την πολλαπλή βίζα.

Την πρωτοβουλία των δύο τουριστικών οργανισμών χαιρέτισε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης, Βύρων Θεολόγης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αρχική πρωτοβουλία που είχε πάρει το Ambotis, πέρυσι, συνδέονται με ναυλωμένες πτήσεις της Turkish Airlines, τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη(Οκτώβριος 2014- Μάρτιος 2015).

Η συνεργασία αυτή πιθανόν να επαναληφθεί, όπως είπε η κ. Γαϊτάνη, αποκαλύπτοντας ότι η συνεργασία του Ambotis με τα Silver Holidays θα έχει συνέχεια και με ένα νέο πακέτο, με 14 διανυκτερεύσεις, που θα είναι ο γύρος της Ανατολίας.

Οι δύο τουριστικοί οργανισμοί, θέλοντας να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες και τη χαρά του shopping στους ξένουν που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, συνεργάζονται με την αλυσίδα Hondos και την Apollonia Politia, η οποία τους προσφέρει ειδικά voucher  για επιπλέον εκπτώσεις στα προϊόντα της. Στην εκδήλωση, στις ιδιαίτερες υπηρεσίες που προσφέρουν τα Hondos, αναφέρθηκε η διευθύντρια του καταστήματος Μαρία Φωτιάδου.

Παρών στην εκδήλωση ήταν  και ο κ. Γιάννης Ασλάνης, σαν εκπρόσωπος του Thessaloniki Convention Bureau, οργανισμό που υποστηρίζει την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την τουρκική πρωτεύουσα.

Ας σημειωθεί ότι ο τουριστικός οργανισμός Ambotis, στη δύναμή του περιλαμβάνει και οκτώ ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, ένα στη περιοχή της Ουρανούπολης και τα υπόλοιπα στην Κασσάνδρα.