Skip to main content

H αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τη νομιμότητα και η παγίδα του Ερντογάν

H ξαφνική αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμοστεί η νομιμότητα, η παγίδα του Ερντογάν στο προσφυγικό και η επίκαιρη ιστορία του Κατσιφάρα.

Η Γεροβασίλη, για να αποτρέψει την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ μπροστά στην Βουλή, δήλωσε: «Σ’ αυτήν την χώρα υπάρχουν νόμοι και κανόνες». Ά, μπα… Πότε το αποφάσισε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ; Τώρα που θέλει να σταματήσει τους αγρότες; Από την στιγμή της ίδρυσης του κόμματος εδώ και δεκαετίες, με οποιαδήποτε ονομασία, σκοπίμως γράφει τους νόμους και τους κανόνες στα παλιά του τα παπούτσια.

Με παράβαση των νόμων στις καταλήψεις έγινε φίρμα ο Τσίπρας και χωρίς έκτοτε να μας δείξει πού αλλού έχει ικανότητες, έστειλε την Ελλάδα στον πάτο, χειρότερα κι απ’ τον γιο της Μάργκαρετ. Κι αφού υπάρχουν νόμοι και κανόνες, πώς κολλάει το μαρξιστικό σύνθημα «νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη»; Και πώς τραμπουκίζουν στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κατά πολιτικών ή και καταστηματαρχών που εφαρμόζουν το νόμο;

 Δεν έχετε παράπονο. Σας το είπαμε εχθές στη Voria.gr, Ότι ο Ερντογάν, επιχειρεί με ασιατική πονηριά να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στο μεταναστευτικό ζήτημα. Βλέποντας ότι η Ελλάδα ανθίσταται -πόσο ακόμη;- στο αίτημά του να υπάρξουν κοινές περιπολίες του ελληνικού Λιμενικού με την τουρκική Ακτοφυλακή, στην ουσία δηλαδή συνδιαχείριση στο Αιγαίο, ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αναλάβει ενεργό ρόλο στο μεταναστευτικό ζήτημα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ως μέλη του ΝΑΤΟ οι δύο χώρες θα υποχρεωθούν από την συμμαχία να συνεργαστούν, με τους τουρκικούς όρους.

Ευτυχώς, που υπήρξαν φαίνεται οξυδερκείς διπλωμάτες και ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την παγίδα. Και, όπως ανακοινώθηκε, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Μέρκελ, στην οποία, όπως είπε η Όλγα Γεροβασίλη, ξεκαθάρισε πως «οποιαδήποτε εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά αποκλειστικά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Αυτό βέβαια δεν με παρηγορεί ιδιαίτερα, επειδή άπειρες φορές σε ένα χρόνο γίναμε μάρτυρες του «είπα - ξείπα», αλλά και διότι δεν εξήγησε γιατί ανησύχησε, αφού υποστηρίζει πως στην θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα (είναι απαραίτητο να χρεώνεται ο λαός τα ακριβά δίδακτρα για να μαθαίνουν στην πλάτη του πολιτική, όσοι δεν έχουν άλλο βιοποριστικό επάγγελμα;)

Εντάξει, το καταλάβαμε, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση, Σοβιετία έχουμε, ο λαός στην γωνία. Αλλά κρατήστε τουλάχιστον τα προσχήματα, βρε παιδιά.. Διορίστηκε ο φίλος της Ράνιας Σβίγγου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ως μετακλητός στο υπουργείο Ναυτιλίας, του Δρίτσα.

Όμως, το 32χρονο παλικάρι δεν πήρε ακόμη το πτυχίο στα ΤΕΙ (ηλεκτρολόγος μηχανικός) και θα είναι σύμβουλος του υπουργού σε θέματα Ναυτιλίας. Τι μπορεί να συμβουλεύσει ένας απόφοιτος Λυκείου στα εξειδικευμένα θέματα της Ναυτιλίας;

Στο αρχείο μου υπάρχει η άρνηση του Λουκά Μπάρλου, προέδρου των Ελλήνων Εφοπλιστών, που διεμήνυσε στον Α. Παπανδρέου ότι δεν μπορεί να συζητά θέματα Ναυτιλίας με τον άσχετο υπουργό του Γιώργο Κατσιφάρα, -που ούτε για κλητήρα θα τον προσλάμβανε, είπε- παρόλο που και οι δυο είχαν στενή γνωριμία λόγω της ΑΕΚ [αυτά κάνουν οι κομματικοί διορισμοί].

Ο κακός χαμός γίνεται στην χώρα, αλλά 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στον κόσμο τους. Ζητούν νομιμοποίηση της βιομηχανικής κάνναβης. Δεν πρόκειται για το χασίς, αλλά είναι αυτό θέμα πρώτης προτεραιότητας που να προκαλεί το ενδιαφέρον των προοδευτικών βουλευτών μας; Τα άλλα τα λύσαμε, και μείναμε στην κάνναβη;