Skip to main content

Θετική η τρόικα στο σχέδιο Κατρούγκαλου, αλλά μένουν οι αριθμοί...

Οι εκπρόσωποι των Θεσμών έκαναν κατ' αρχήν δεκτή ως «γενικό ισοδύναμο» τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας.

Κατ' αρχήν δεκτή ως «γενικό ισοδύναμο» έγινε από τους δανειστές η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ωστόσο, δεν έγινε καμία συζήτηση σχετικά με αριθμούς κατά τη συνάντηση του υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε γενική ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού σε σχέση με την σχεδιαζόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας, αναφέρουν ότι έγινε δεκτή κατ' αρχήν η μεταρρύθμιση ως «γενικό ισοδύναμο», αλλά δεν έγινε καμία συζήτηση σχετικά με αριθμούς.

Την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ζητήματα ποσοτικοποίησης σε νέα συνάντηση του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Όπως έχει δηλώσει από το βήμα της Βουλής ο κ. Κατρούγκαλος, η κυβέρνηση θα φέρει το σύνολο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος ως «γενικό ισοδύναμο», με στόχο να μην εφαρμοστούν μέτρα όπως είναι η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά Ταμεία και η κατάργηση του ΕΚΑΣ.