Skip to main content

H λογική της Αριστεράς, η άγνοια Κασουλίδη και ο αδιόρθωτος Λίλα

Η καλή διαπραγμάτευση δεν θα επιτευχθεί με επικοινωνιακά κολπάκια αλλά με απόρριψη του μίσους για τους επιτυχημένους πολίτες

Αναφορικά με τους πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από αμερικανικά πολεμικά πλοία στην περιοχή της Κύπρου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο απίστευτος Κύπριος ΥΠΕΞ, Ιωάννης Κασουλίδης, επέδειξε δήθεν άγνοια για το γεγονός ότι οι εκτοξεύσεις έγιναν από κυπριακή περιοχή.

Εξήγησε ότι η ακτίνα των πυραύλων αυτών είναι πολύ μεγάλη, και δεν ξέρουμε πού βρισκόντουσαν τα πλοία, στην περιοχή ή κοντά στην Ισπανία. «Η Κύπρος ούτε γνώριζε, ούτε είχε καμιά ανάμειξη, ούτε αναμέναμε να γνωρίζουμε», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Ι. Κασουλίδης. Βέβαια, από την Ισπανία οι συγκεκριμένοι πύραυλοι δεν φτάνουν στην Μ. Ανατολή, αλλά… Κασουλίδης είναι αυτός.

Ιδεολογική παρεξήγηση στην Βουλή μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθασόπουλου και της Ρουμάνας Κοινοτικής Επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνας Κρέτσου. Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέπτυσσε τις ιδεολογικές θέσεις του κόμματός του για την ΕΕ και οργισμένη η Κρέτσου, που θεώρησε ότι την πρόσβαλε, απάντησε:

«Το να με λέτε υποκρίτρια επειδή δεν πιστεύω στον Κομμουνισμό δεν είναι δίκαιο. Δεν ζήσατε εσείς σε μια χώρα που είχε μόνον δυο ώρες τηλεόραση το μήνα. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική για χώρες όπως τη δική μου και τη δική σας από την ΕΕ. Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά δεν δέχομαι να βρίσκομαι στην Ελλάδα και να με προσβάλλουν».

Στην εκτίμηση ότι θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα εάν εκλεγεί ο Μάρτιν Σουλτς προχώρησε ο αντιπρόεδρος του SPD Thorsten Schäfer-Gümbel. Στην εκλογή του Σουλτς βασιζόταν και η κυβέρνηση, να πάει τα πράγματα μέχρι τον Οκτώβριο, μαζεύοντας χρήματα από τα Ταμεία και όπου αλλού, για να πληρωθεί η δόση, μέχρι που η Ε.Ε. το απαγόρευσε, επειδή θα βυθιζόταν κι άλλο η ελληνική οικονομία, με την αφαίρεση επτά ολόκληρων δισεκατομμυρίων. Κι έτσι, ανακοινώθηκε η συμφωνία που είχε ήδη αποδεχθεί.

Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής των Ιωαννίνων, Λίλα, ειρωνεύθηκε κατάφωρα την χριστιανική θρησκεία και τους λειτουργούς της. Η ομάδα του τον έστειλε στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, όπου ζήτησε συγγνώμη. Είχε πάρει και παλαιότερα άφεση αμαρτιών, μετά από τον σχηματισμό του εμβλήματος της Μεγάλης Αλβανίας, κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα. Πόσα άλλα πρέπει να πράξει ο Λίλα, για να ενοχληθούν οι Γιαννιώτες; Ο νομικός σύμβουλος μάλιστα των Ιωαννίνων μάς «μαλώνει» που δόθηκε στο θέμα, λέει, μεγαλύτερες διαστάσεις από όσες θα έπρεπε.

Υπάρχει κάτι πολύ απλό, που η λογική της Αριστεράς δεν το αντιλαμβάνεται. Ότι όσο θέτει εμπόδια στην ανάπτυξη και με προσχήματα καθυστερεί τις αναγκαίες ιδιωτικοποιήσεις, η οικονομία ανεβάζει μεγαλύτερο πυρετό, και για να επιτευχθούν οι στόχοι οι δανειστές θα μας επιβάλουν περισσότερα μέτρα.

Η καλή διαπραγμάτευση δεν θα επιτευχθεί με τα επικοινωνιακά κολπάκια για να ηρεμήσουν οι αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με απόρριψη του μίσους που έχουν για την επιχειρηματικότητα και τους επιτυχημένους πολίτες, που αντί να τους μιμηθούν θέλουν να τους κόψουν το κεφάλι για να έχουν το ίδιο ύψος. Το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ μάς το είπε ο π. υπουργός Μπαλτάς: «Η Αριστεία είναι ρετσινιά». Κάποιος έπρεπε να του πει εκείνη την ώρα ότι «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».