Skip to main content

H Intersos υποστηρίζει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους πρόσφυγες

Πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με το PRESS, που υποστηρίζεται από την Intersos με ενημερωτικές εκδηλώσεις σε δομές φιλοξενίας.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική δράση που διοργάνωσε  το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και η INTERSOS, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να πληροφορηθούν πρόσφυγες για τα οnline εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του έργου P.R.E.S.S.

Το έργο P.R.E.S.S. (ProvisionofRefugeeEducationandSupportScheme) αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου που επιδιώκει να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές και ενταξιακές ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη δομή φιλοξενίας προσφύγων ‘’Αγία Ελένη’’ στα Ιωάννινα, όπου συμμετείχαν πάνω από 40 επωφελούμενοι, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Φουαγέ του Πνευματικού Κέντρου με τη συμμετοχή 25 επωφελούμενων.

Η INTERSOS, στηρίζοντας την προσπάθεια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου θα συμβάλλει στη διοργάνωση ανάλογων δράσεων το προσεχές διάστημα στην Κεντρική Μακεδονία.

 Στόχοι της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση προσφύγων για τα εξής:

 - προγράμματα εκμάθησης ευρωπαϊκών γλωσσών (συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής), με στόχο τη διευκόλυνσή τους όταν μεταβούν στην επιθυμητή χώρα προορισμού

-  διαδικτυακά προγράμματα επιμόρφωσης με θέμα την Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

- συστήματα διαμοιρασμού εμπειριών, απόψεων, διαδικτυακού υλικού κ.α. στο πλαίσιο ασύγχρονων συζητήσεων (thinktank)