Skip to main content

H Εntranet μιλάει με την Telecom Italia για το ΗouseMate

H ελληνική εταιρεία καινοτομίας επιχειρεί σημαντικά ανοίγματα σε Ιταλία και Αγγλία με το «ΗouseMate», τo καινοτόμο προϊόν για το έξυπνο σπίτι.

Μια μεγάλη συνεργασία με την Telecom Italia συζητάει για το «έξυπνο σπίτι με το σύστημα HouseMate, η Εntranet, η ελληνική εταιρεία που έχει ανακηρυχτεί «National Champion» στην καινοτομία, από τα European Business Awards.

H Εntranet ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα στην ιταλική αγορά καθώς πολύ πρόσφατα ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη ιταλική εταιρεία αυτοματισμών CMF, η οποία όμως αναλαμβάνει τη διάθεση του talk2lift , του πρώτου φωνητικά ελεγχόμενου συστήματος ανελκυστήρα παγκοσμίως.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr o ιδρυτής της Entranet, μηχανικός Λευτέρης Παπαγεωργίου, η Telecom Italia ενδιαφέρεται για το επόμενο καινοτόμο προϊόν της, το HouseMate, μίας φορητής συσκευής, παρόμοιας με ένα τηλεχειριστήριο, η οποία προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο ενός σπιτιού με φωνητικές εντολές.

«Η παρουσίαση του HouseMate, στο smart house division της Telecom Italia, έγινε την προηγούμενη Παρασκευή και το προϊόν απέσπασε πολύ θετικά σχόλια. Εάν το HouseMate πάρει το πράσινο φως σε ανώτερα κλιμάκια, τότε πάνω σε αυτό θα δομηθεί η πρόταση της Telecom Italia, για το έξυπνο σπίτι», εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.

Το HouseMate, ήταν έτοιμο να ξεκινήσει τη διεθνή του διαδρομή στο τέλος Ιουνίου 2015, αλλά η πορεία του διακόπηκε από τα capital controls και την μεγάλη αστάθεια που δημιουργήθηκε, κάτι που καθυστέρησε και την παρουσίαση στα στελέχη της Telecom Italia.

Eάν υπάρξει τελικώς συνεργασία με την ιταλική εταιρεία ICT, τότε η Entranet θα έχει σκοράρει μία τεράστια επιτυχία στην ιταλική αγορά, ενώ ο όμιλος της Telecom Italia δραστηριοποιείται και στη Βραζιλία, στη κινητή τηλεφωνία, μέσω της ΤΙΜ Brasil.

H Εntranet, που εδώ και οκτώ μήνες περιμένει να πάρει 50.000 ευρώ από προγράμματα επενδυτικά που υλοποίησε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, βρίσκεται και σε συζητήσεις με αγγλικές εταιρείες που επίσης ενδιαφέρονται για το HouseMate, προκειμένου να το εγκαταστήσουν σε σπίτια ηλικιωμένων. Μία τέτοια συνεργασία μπορεί επίσης να αποδειχτεί πολύ σημαντική καθώς μία από τις αγγλικές εταιρείες με τις οποίες βρίσκεται σε συζητήσεις,  σχεδιάζει 2.000 κατοικίες για ηλικιωμένα άτομα.

Παράλληλα, μετά την πρόσφατη συμμετοχή στην Interlift 2015, η Entranet συνεχίζει τις ευρωπαϊκές της επαφές και στα τέλη Νοεμβρίου ο κ. Παπαγεωργίου θα επισκεφθεί Λονδίνο, Πόρτο, Άμστερνταμ και Παρίσι, με σκοπό την ανάπτυξη του δικτύου των distributors του συστήματος talk2lift. To συγκεκριμένο σύστημα, ήδη «φοράνε» ανελκυστήρες τριάντα εταιρειών, ενώ έχει εξασφαλιστεί και διανομέας για την αγορά της Αμερικής.

Το HouseMate της Entranet