Skip to main content

H δανέζικη Jysk άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Ο έτερος Σκανδιναβός των ειδών κατοικίας, η δανέζικη Jysk, βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο εμπορικό πάρκο Florida στη Θεσσαλονίκη.

Από σήμερα το πρωί, στο εμπορικό πάρκο Florida, βρίσκεται και ο έτερος Σκανδιναβός των επίπλων, η δανέζικη αλυσίδα ειδών κατοικίας Jysk, λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημα της ΙΚΕΑ.

Τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της Jysk στη Θεσσαλονίκη, που είναι το τρίτο στη χώρα μας, έκανε ο δήμαρχος Πυλαίας- Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του γεγονότος ότι μία ξένη εταιρεία, σε δύσκολες για την Ελλάδα οικονομικές συνθήκες , αρχίζει δραστηριότητα με στόχο την πανελλαδική ανάπτυξη.

Παρών στα εγκαίνια του καταστήματος Θεσσαλονίκης, ήταν και ο country manager, επικεφαλής και Jysk Ουγγαρίας, Szimeiszter Sandor.

«Η Jysk στην Ελλάδα, θα αναπτυχθεί με εταιρικά καταστήματα και όχι με franchising. Ήδη άνοιξε το πρώτο κατάστημα, στην Αθήνα, στις 24 Σεπτεμβρίου, στις 8 Οκτωβρίου ανοίξαμε το κατάστημα της Λάρισας, σήμερα η εταιρεία ανοίγει το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη και στις 26 Νοεμβρίου ανοίγουμε το επόμενο κατάστημα στη πρωτεύουσα, στο Ελληνικό», είπε ο διευθυντής πωλήσεων της Jysk Greece, Κωνσταντίνος Δημόπουλος.



Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, σε διάστημα 5ετίας η Jysk θα ανοίξει 40 καταστήματα πανελλαδικά, επενδύοντας περί τα 20 εκατ ευρώ.

Το πιθανότερο είναι, στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, να δημιουργηθεί και άλλο κατάστημα Jysk στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Δημόπουλος, τόνισε πως αυτά που διαφοροποιούν τη Jysk έναντι των ανταγωνιστών της και, του μεγάλου του κλάδου , δηλαδή της IKEA, είναι βασικά τα εξής δύο: Τα προϊόντα ύπνου, τα οποία θεωρούνται η μεγάλη της δύναμη, όπως και η εγγύτητα με το καταναλωτικό κοινό καθώς δημιουργεί δίκτυο καταστημάτων μεσαίου μεγέθους, δηλαδή καταστημάτων πόλης.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, η εταιρεία θα αρχίσει και τις ηλεκτρονικές πωλήσεις μέσω συστήματος online sales, ενώ εισάγει και ένα ακόμη σύστημα πωλήσεων, το «click & collect» όπου από το site της εταιρείας, οι πελάτες θα μπορούν με ένα κλικ να επιλέγουν τα είδη που θέλουν να αγοράσουν και, στη συνέχεια , θα τα παραλαμβάνουν από τα καταστήματα Jysk.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικού του καταστήματος στη Θεσσαλονίκη: