Skip to main content

H «χωματερή» στο Ελληνικό και το νέο αίτημα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ

Η μετατροπή του Ελληνικού σε «χωματερή», το νέο αίτημα των συνδικαλιστών της ΔΕΗ και η συζήτηση δύο αξιωματούχων των Βρυξελλών για την Ελλάδα.

Στρέψαμε όλοι τα βλέμματά μας στις συζητήσεις των Βρυξελλών, και δεν βλέπουμε ότι εδώ μέσα βαράμε διάλυση. Ό,τι θέλει κάνει ο κάθε αξιωματούχος, με ερωτηματικό αν αυτά τα γνωρίζει ο Τσίπρας, κι αν αποτελούν όντως την πολιτική του. Υποτίθεται ότι βαίνουμε προς αποκρατικοποιήσεις, ενώ οι πράξεις δείχνουν το αντίθετο.

Το Ελληνικό είναι προς αξιοποίηση, αλλά «προοδευτικοί» υπουργοί αποφάσισαν να το κάνουν «χωματερή». Σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων θα γίνει τμήμα του, που σημαίνει ότι κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για αξιοποίηση του υπολοίπου. Δίπλα σε σκουπίδια τι επένδυσή να γίνει; Μόνο γραφεία «προοδευτικών» φορέων μπορούν να ανεγερθούν, για να εμπνέονται.

Η Voria.gr έγραψε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο καθ' ύλη αρμόδιος οργανισμός, για την αξιοποίηση του Ελληνικού, δεν ενημερώθηκε ποτέ. Όπως δεν ενημερώθηκε ποτέ λίγο παλιότερα για την ιστορία των ΕΛΤΑ. Είτε συμφωνήσουμε με τους δανειστές είτε όχι, κάποιοι έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την Ελλάδα. Βγαίνουν όλα τα εφηβικά απωθημένα.

Προσπαθώ να καταλάβω: Δίνεις εξετάσεις για δίπλωμα βέσπας και ψηφίζεις για το μέλλον ενός λαού χωρίς να υπάρχει κάποιο κριτήριο για την διανοητική σου ικανότητα; Ο Πανούσης ζήτησε να εξετάζει ψυχίατρος τους πολιτικούς. Για να το λέγει ο καθηγητής Εγκληματολογίας, κάτι θα ξέρει. Δεν το διευρύνει και για εμάς τους ψηφοφόρους;

Προχθές οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ ζήτησαν να αρθεί το πλαφόν των 4.750 ευρώ μηνιαίως, γιατί υπάρχουν εκεί εργαζόμενοι που δεν τους φτάνει το ποσόν. Όταν πληροφορούμαι κάτι τέτοια, αναλογίζομαι πότε θα υπάρξει συνδικαλιστικό όργανο, που πάντα υποστηρίζει ότι ενεργεί για το συμφέρον του λαού, να αποφασίσει, προκειμένου να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας, να εργαστούν για κάποιο διάστημα μισή ώρα παραπάνω.

Κι όταν λέμε βέβαια να εργαστούν κάποιοι κλάδοι, ξέρουμε ότι άλλο πράγμα είναι να βρίσκεσαι απλώς σε ένα γραφείο, κι άλλο πράγμα να παράγεις.

Για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που την σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου (ή συνταξιούχου), λειτουργού, στρατιωτικού, θα μπορούν πλέον να την εισπράττουν όχι μόνο οι κόρες τους αλλά και οι υιοί τους, όσο είναι άγαμοι (και που θα μείνουν έως τέλος της ζωής τους - χαζοί είναι να παντρευτούν, αφού θα ζουν χωρίς να εργάζονται;) δεν κάνω σχόλιο. Η βλάβη μας, είναι ανήκεστη.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, στη συζήτηση δύο αξιωματούχων των Βρυξελλών, ο ένας διερωτήθηκε, αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων και τους Έλληνες εκπροσώπους: «Μα, καλά, δεν έχουν οργανώσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο;». Και ο συνομιλητής του, απάντησε: «Τι σχέδιο; Αυτοί ούτε ένα μπάρμπεκιου μπορούν να οργανώσουν...». Μάς προσβάλλουν… Στα μπάρμπεκιου είμαστε άπιαστοι.

Όταν είσαι παιδί του συστήματος δεν μιλά κανείς. Τα εργοτάξια του Κατάρ για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων, όπου θα γίνει το Μουντιάλ του 2022, είναι κυριολεκτικά σφαγεία. Από το 2010 έχουν βρει το θάνατο περί τους 1.200 ξένοι εργάτες, έγραψε η Liberation. Σε αντιδιαστολή αναφέρει, πως κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου είχαν χάσει τη ζωή τους 6 εργάτες, ενώ στα εργοτάξια της Βραζιλίας για το Μουντιάλ του 2014 είχαν σκοτωθεί 10 εργάτες.

Καλλισθένης