Skip to main content

H Blackstone και οι άλλοι «μνηστήρες» του ξενοδοχείου Hilton

Ποια funds φέρονται να έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό πώλησης του γνωστού ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας της Alpha Bank.

Αποκτά και …παρέα τελικώς η Blackstone, η οποία πρώτη ενδιαφέρθηκε εμπράκτως για το Hilton της Αθήνας, προσφέροντας 140 – 150 εκατ ευρώ στην Alpha Bank, για να το εξαγοράσει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού, που προκηρύχθηκε και «τρέχει», διερευνητικές προσεγγίσεις έχουν γίνει επίσης, και από άλλα funds, κυρίως αμερικανικά, αλλά όχι μόνο. Αναφέρεται, για παράδειγμα ότι μεταξύ άλλων ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και από το Oaktree Cap, αλλά και το Jeremyn Street, το Baupost, ακόμα και το κινέζικο Fosun. Το τελευταίο είχε κινηθεί στο παρελθόν και για το Ελληνικό, αλλά ως γνωστόν, αυτό το τελευταίο κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απέραντο hot spot, παρά σε έναν τεράστιο πολυχώρο – πάρκο.

Σε ότι, αφορά και πάλι στο Ηilton, το ζητούμενο βεβαίως για την πωλήτρια Alpha Bank είναι πόσα από αυτά τα funds, στο τέλος της διαδικασίας, θα υποβάλουν και δεσμευτικές προσφορές. Η πωλήτρια τράπεζα, όπως σας έχουμε ενημερώσει, έχει βάλει τον πήχη κάπου στα 160 – 170 εκατ ευρώ. Οι πληροφορίες λένε ότι ότι η Blackstone έχει δώσει μια πρώτη τιμή, της τάξης των 140 εκατ ευρώ, η οποία, ωστόσο, είχε κριθεί τότε ότι ήταν μικρή. Στην τράπεζα θεωρούν ότι μπορούν να πιάσουν τα 160 εκατ ευρώ, αν η συγκυρία είναι κάπως θετική.