Skip to main content

Γυρίζει σελίδα το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα Πέμπτη νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπεται η σύσταση μιας «Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή», που θα λειτουργεί εντός της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, της F
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα Πέμπτη το νομοσχέδιο για τη μεγαλύτερη μετά από τη δεκαετία του 1930 μεταρρύθμιση στο χρηματοεπενδυτικό σύστημα, με 237 ψήφους υπέρ, έναντι 192 κατά και πλέον, απομένει η έγκρισή του από τη Γερουσία για να τεθεί σε ισχύ.

Περιοδεύοντας στο Ουϊσκόνσιν, ο πρόεδρος Ομπάμα βεβαίωσε τους Αμερικανούς ότι χάρη στο νέο νόμο -που είναι περίπου δύο χιλιάδων σελίδων-) οι ΗΠΑ «δεν θα ξαναζήσουν κρίση, όμοια με αυτήν των ετών 2007-2009  εξαιτίας της ανευθυνότητας κάποιων λίγων».

«Τέλειωσε το πάρτι στη Wall Street», σχολίασε από την πλευρά της η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Νάνσι Πελόσι.

Στον ιστορικό αυτόν για τις ΗΠΑ νόμο, μεταξύ άλλων προβλέπεται η σύσταση μιας «Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή», που θα λειτουργεί εντός της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, της Fed, ενώ απαγορεύεται εφεξής να διασωθούν (στις ΗΠΑ) μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι, με τα χρήματα των φορολογουμένων.