Skip to main content

Gucci: Έχουμε συνάψει ανάλογες πολιτιστικές συνεργασίες

Ο οίκος είχε καταθέσει πρόταση για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη, η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ).

Ότι έχει συνάψει ανάλογες πολιτιστικές συνεργασίες, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci, ενώ διαψεύδει ότι η πρόταση που κατέθεσε συνοδευόταν από κάποια χορηγία.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος είχε καταθέσει πρόταση για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη (δείτε εδώ), η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (δείτε αναλυτικότερα εδώ).

«Επιβεβαιώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης πολιτιστικής συνεργασίας. Αυτό το είδος της πρωτοβουλίας δεν είναι νέο για μας. Τα τελευταία χρόνια η Gucci έχει καθιερώσει τέτοιες πολιτιστικές συνεργασίες με το Palazzo Strozzi στην Φλωρεντία, το Μουσείο Mingshen στη Σαγκάη, το Chatsworth House στην Αγγλία και το LACMA στο Λος Αντζελες. Οι εικασίες σχετικά με την υποτιθέμενη οικονομική πρόταση, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως λανθασμένες και δεν έχουν καμία επιβεβαίωση από εμάς», αναφέρει η ανακοίνωση του γνωστού οίκου μόδας.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, δήλωσε απόλυτα σύμφωνη με την απόφαση του ΚΑΣ, λέγοντας ότι «ο Παρθενώνας είναι σπουδαίο μνημείο και παγκόσμιο σύμβολο που πρέπει εμείς οι Έλληνες να το προστατεύουμε ιδιαιτέρως όταν παραμένει αδιάκοπη η προσπάθεια μας για επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα».