Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
x

ΓΣΕΕ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ #GRINVEST ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη διαφωνία της για τις εξελίξεις και κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για αντιεπενδυτική και εχθρική στάση της κυβέρνησης.

Στον αγώνα των χιλιάδων εργαζομένων και των σωματείων στα μεταλλεία Χαλκιδικής συμπαραστέκεται η ΓΣΕΕ και εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την απόφαση αναστολής της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη χώρα μας.

Εκφράζει επίσης τη διαφωνία της και κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για αντιεπενδυτική και εχθρική στάση της κυβέρνησης.

«Το ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος πρέπει και επιβάλλεται να συνδυαστεί με την προστασία της κοινωνίας και των θέσεων εργασίας, σήμερα μάλιστα που η ανεργία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Η αγωνία για το περιβάλλον είναι αναγκαία και θεμιτή, όσο αναγκαία και θεμιτή είναι η διασφάλιση των χιλιάδων οικογενειών που εργάζονται και ζουν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Το ίδιο και η διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

»Η Δικαιοσύνη, η Διαιτησία και κάθε άλλου τύπου διαδικασίες επίλυσης διαφορών δεν μπορούν να «σέρνονται» επ’ άπειρον. Μέχρι τις τελικές αποφάσεις κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να στερήσει τη δουλειά χιλιάδων εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ούτε την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, ούτε βεβαίως την προσδοκία για συνέχιση της επένδυσης που σχετίζεται με την άμεση δημιουργία επιπλέον χιλιάδων θέσεων εργασίας στην περιοχή.

»Όλες αυτές οι ολιγωρίες και τα προσκόμματα το μόνο που τελικά καταφέρνουν είναι να εκτοξεύουν σε δυσθεώρητα ύψη την ανεργία, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, και να παρεμποδίζουν τη δημιουργία βιώσιμων και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας», σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Καλεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να κάνουν το #GRINVEST πράξη, διότι «πριν ο αλέκτωρ λαλήσει» άρχισαν τα «παρατράγουδα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ